Saturday, September 14, 2013

jiran yang baik itu nombor dua

i am referring to 4 perkara yang membahagiakan orang mukmin wic i read somewhere many many years ago.
nombor satu- isteri yang solehah atau suami yang soleh,
nombor dua- jiran yang baik
nombor tiga-rumah yang luas
nombor empat-kenderaan yang baik

while my keter-cap-ayam had been a really gud company for 11 years, i must say whomever came to 12A for d first time misti cakap waaa besarnya rumah ni...
rumah tu sama je saiz ngan umah orang lain, tapi kot takat ada satu kerusi je n 2 rak buku, of cozz nampakla betapa luasnya ruang tamu yang sekangkang kera itu. still... saya bersyukur ada sebuah rumah untuk berteduh walaupun xder mesin basuh.

so far no 1 still belum ada lelaki soleh who finds me solehah enuff.  abaikan...


neway..
saya ada jiran yang baik:)
tadi ila came.
"akak nak g bila? minggu depan ila x balik sbb sharul g indon panjat gunung"

i dont expect she will ask, since kitaorang bertemu is like...
setahun 2,3  kali je kot.
last saya berbual ngan ila was.... awal thn dulu kot.
rasanya i wrote kat sini.
ker masa keter xder minyak hitam tu kot...

whatever it is.. i m glad ada jiran macam ila n dr sharul.

we don always see one another...
tapi dalam susah n senang selalunya we tried our best nak meluangkan masa...






sekian

No comments: