Monday, September 30, 2013

of journey of faith part 2

Whats an eye opener!
Saya selalu baca dan dengar pergi ke Mekah itu adalah betul2 dengan jemputan dan rahmat Allah.
I was very grateful masa tu... takder gaji pun boleh sampai ke Mekah..

That is why bila dis time, di saat2 akhir, knowing Tabung Haji had put efforts to negotiate, n still saya tersangkut jugak, I juz knew,
It is His way of telling me (His poor servant), tingkatkan amalan dan kukuhkan iman.

For those yang terpilih untuk sama-sama mengerjakan haji pada tahun ini, Tahniah.
U dunno how lucky you are.
I m sure you will have a great time.
How I wished I could be there too...

I dunno when my turn will come.
Rasanya lagi 5 thn saya xkan sesihat sekarang kot...
unless.... entahla...

Uda pun pergi hari ini.. at 8.15a.m she sent text message kasi tau they r otw to KLIA.
Dulu kitaorang berangan nak duduk sama2, g Masjidilharam sama2, wukuf sama2, melontar 3 jamrah sama2....
Tapi...

Anyway ada 20 000 ribu jemaah Malaysia, saya pasti mesti ada yang temankan uda dan bantu dia heret beg yang besar tu.
Uda x boleh angkat barang berat, nanti dia demam:)
I hope Uda akan sihat kat sana nanti.
Dia jarang sakit, unless x cukup tidur.

Saya harap sangat-sangat dia ingat nak sebut nama saya dalam doanya.
Well....
Saya harap kan jemaah dari Slim River yang sama2 naik bas nak g kursus perdana kat Tepen ri tu akan sebut nama saya gak...
Afterall, lepas dapat tau Saudi wajibkan mahram ri tu,
I was told, kat Slim River ada 8 kes yang sangkut..
Seminggu kemudian, Nita, orang Tabung Haji yang baik hati tu call..
n sebab kitaorang tanya dia jawabla...
all 7 managed to settle their problem,
except ONE.

Adakah itu bermakna, dalam 63 orang yang ditawarkan pada tahun ini di Slim River, norizan adnan sorang je yang tidak sampai ke Mekah?

It comes back to me..
hanya yang baik saja Allah pilih...

sekian.

No comments: