Monday, September 23, 2013

of lime jelly

Saya x pernah masak agar2 seumur hidup.
Pernah ada orang suruh, mak aihh terlopong mulut saya, n I ended up buat kuih lain..
gila... i don't like agar2 pun n i m quite fussy.
ntah apa yang saya fussykan saya pun x reti.

once, my mom make agar2 santan masa kitaorang kecik2 dulu.
gila sedap kot, baby n i makan berebut.
the next day my mom buat lagi, n d after pun jugak...
that is her way to tell us, "berebut sangat kan... haaaa ambikk kau".
tobat x berebut dah. seb baik dia tak suruh masak pun... kot tak lagi azab...

n today, angin tidak ribut pun tiada, tetiba i so want lime jelly.
senang je rupanya...
400ml ayo + sepeket serbuk jelly dan kacau hingga mendidih.
untuk menambah kepoyoan ini..
i bought small square plastic goblet (rasa cenggini kot nama dia

giler cute, pada mata saya la...
i juz that saya siap masak kol 6.30ptg tadi.
sampai sekarang tak keras2..

memang cenggitu ke?
ke.... err...

No comments: