Saturday, September 21, 2013

of wedding n shopping n oook d pbs

let start with pbs.
hasil tugasan mereka semalam sangat horrible.
baru marking 3 buku saja.
yang pertama sangat sangat.
yang kedua not bad.
yang ketiga sangat berhati hati bila menulis dan sangat seronok membacanya.
oook... it tells me something which would lead into something.
no elaboration:)


Dawi's mom jemput g his son's wedding waktu she came nak sign report card Dawi.
Honestly, saya malas betul nak bersosial  ni.. Tapi last week Dawi kasi kad means agak wajibla saya pergi.
I called few kids n we went there together.
Biasalah kenduri kawen,  tapi I noticed Dawi ni sangat rajin la..
Bersungguh2 dia melayan tetamu.
Yangtak boleh blah dia tanya " ustaz x datang ke tice?"
Takkkk... saya x pernah pun g jenjalan g kenduri kendara ke dgn the said ustaz.
Gila... he is happily married.
"Anak dia x datang ke tice?"
Sebenarnya tu tujuan Dawi tanya. Cett... terus saya rasa nak sentap. Penat saya pakai baju baru, Lina ikat tudung stail Yuna, Najuwa pakai baju kebya yang vogue and Bieha gigih pakai baju pink kain chiffon yang cantik, tapi orang lain jugak dia cari..
Heh?


Then I went home.
Somehow I could feel mommy sangat mahukan sesuatu tapi dia xkan cakap.
I mean, kalau kekejap dia basuh pinggan, kekejap sapu lantai.. gitula...
Saya tanya kekalau dia nak doing grocery. Laju dia cakap ye, tapi kol 3 dia ada jemputan baca yassin.
The thing is, dia x mo ajak saya coz i think she knows well:(

Tapi walaupun cecita saya x tercapai, at least adalah sesikit dalam hati keinginan nak menggembirakan hati Uda yang terpilih sebagai DuyufurRahman dis year.
On second thot, i dunno whther spelling to betul ke x..

N I fetch mom lepas her yassin recitation.
Lambat...sebab menggagau cari rumah makcik tu.

Anyway...
Saya rasa harga barang yang dibeli  agak munasabah.
ayam cuma RM6.80, beli 5 ekor.
anggur cuma RM6.99.
then beli jugak nuggets, 2 tray of eggs, jellies, mixfruit, flour, sugar, vegetables, n many many more...
until ada makcik tu tegur.. "berniaga ke"..
mungkin sebab dia tengok saya sumbatkan 3 paket nescafe dalam trolley. on sale tu... n mister potatoo pun sampai 5,6 botol.. juga on sale.



tu yang mak saya sayang  anaknya ini....
sama sepesen bila shopping..
,acam duit tirun dari langit..



but then..

rasanya macam dah lama kot saya x bawak mak beli barang dapur.

No comments: