Tuesday, October 22, 2013

kita kawankan?

After Man passed away I made it a point to stop at d workshop just to say hi to the 3 of them.
Saya takut besoknya tak jumpa.

Dulu saya selalu kesitu sebab nak dengar cerita Man.
Padahal dengan yang lain saya bukanlah rapat sangat, nombor talipon saya pun diorang tak simpan...
Nombor talipon diorang pun saya x save kat henpon cap ayam yang baru saya guna.

Pada hari Isnin lepas I stopped by, to offer condolences to Abang Bro.

Dah Abang kenapa nak guna Bro lagi?
Ntah.. itu gurauan sesama diorang, saya panggil dia Cikgu je, in fact saya address semua yang berusia dari  saya dengan panggilan Cikgu, to show respect.

Ayah Abang Bro meninggal dunia on Friday. al fatihah.
He talked fondly about his late father. Especially on his last few days.
I m so sorry for his loss.

Tetiba dia tanya sesuatu yang pelik kot...
Him: Dengarnya Zan(g) dapat g haji taun ni?
Me: Macam dapat..
Him: Pas tu Bakponyo x gi?
Me: visa x lepas
Him: Zan(g) penah g umrah doh kan?
Me: Ada kot..

Then he told me his wife ajak, tp he is not ready yet. Tak ingat pun saya cakap apa.. maybe I told him umrah bukannya wajib pun, yang wajib cuma haji je itu pun syaratnya kalau mampu. .. in d end kitaorang berdua menyimpulkan sendiri, since dia banyak tanggungan dan saya pulak dah sangkut hari tu, so kitaorang xla memenuhi kriteria wajib mengerjakan haji setahun dua ni....
gigih jadi ustazah... uishhh..

But I found it intriguing coz he asked.
Even though hari hari saya saya hi, hal cenggini tak pernah disebut.

On a diff note, suddenly d other friend tukar pronoun pulak...
Haha...

I am sure dia bergurau je, tapi tetiba macam heh...
Sangat manja kot...
Hahahaha...
Tetiba dah bunyi macam kawan yang  bila nak mengata orang tetiba suara manja2 gedik n siap tukar pronouns tu..
Tapi orang tu kaler biru bang!!
Kita hijau... hahaha..
(tak kena mengena)

No comments: