Thursday, October 10, 2013

of jubah biru, mata duitan, Kayla, Encik Jumaat and errr mata duitan:)





pic courtesy of d lady in brown, Zira
Besides beli grocery ngan mommy, xder la pulak cerita best hari ni. Such a mundane day. Oh yeah.. hari ni Yarn and d wifey menjamu kitaorang dengan Laksa Sarawak. 
Saya rasa saya tak ambik side dishes dia ngan betul, so my laksa was a bit bland. Even after I added in some chillipaste, d taste masih lagi lacked its oomph..
By the way, saya rasa jubah biru yang isteri Yarn pakai tu sangat cantik. Simple je, tapi macam nampak comfy.. Karang kalau saya bertanya dia beli kat mana, rege berapa semua haruslah dia terkejut, nampak sangat mata duitannya pun... Might be one sweet day kot rasa ada keperluan nak berjubah kaler biru, saya tanya la... else, kaler hijau pun ok .. eh?


Citer pasal mata duitan kan.. 
Itu Kayla. gigih Nadia, her cousin upload gambo Kayla pakai gelang. Gigih sepupu-sepupu yang lain komen.

If only they knew what their Mak Andak went through, misti diorang x upload gambor tu.. 
Photo: Gambar Kayla pakai gelang! :)
It just that few Jemahat ago saya dan seorang kawan lama, Encik Jumaat (bukan nama sebenar) were talking about saving. I must say we r not that close, so kebarangkalian people nak teka identiti sebenarnya sangat la tipis. Saya tak tau gaji Encik Jumaat berapa, xder kerja nak CSI tapi saving dia memang berjuta-juta kali lebih banyak dari saya. Walaupun saya tau, tapi deria Mata Duitan saya tu tak pulak tersentuh hahahah. He Is still Encik Jumaat, an old friend to me.

Lepas tu En Jumaat cakap, selain stocks and liquid dia juga suka simpan Emas. Sengaja je, dia cakap.. Suka suka je dia tambah lagi..

"Masa kawin dulu aku beri isteri _ _ gram emas" dia cakap selamba je. Serius xder unsur mazmumah.. Tetiba saya emosi tak tentu pasal. Takkk... bukan sebab saya tak dapat..tapi...

"Weyyyyy beli apanya sampai cenggitu?" saya tanya, dan sangat berharap suara saya lunak-lunak manja macam Selina Gomez but I m afraid bunyi Miley Cyrus je. I mean... hello? Saya ambik kalkulator dan kira.. giler? 

Encik Jumaat memandang saya macamlah yang di tulis oleh Sophie Kinsella 'like I am an imbecile'. I just dont give a da*n what he thinks of me. Hahaha.. Either saya tanya macam polis pencen, or memang Encik Jumaat sangat yakin saya tiada niat buruk (saya ok bang!!) so in the end terjawabla segala persoalan:)

Dan dan taim tu jugak saya rasa sangat sedih pilu...
"tau x, kita ada 2,3 kali je beli emas kot. Masa tu kita g kedai n tanya yang mana paling murah n cakap budget kita berapa. Selalunya kita beli yang single digit gram je" saya cakap kali ni betul2 bunyik macam Selena Gomez. 
"tu la.... norizan adnan beli la yang besar sikit" dia jawab macamla duit turun dari langit and I am not sure either he called me Norizan atau Norizan Adnan, see full name basis. (Told u we r a mere friends, so tak payah nak speku bukan-bukan)

Nyampah eh..
I will, kalau rege emas seploh hengget segram. 

"Ehh.. tapi ni rahsia kita berdua tau" Encik Jumaat sambung lagi..
Aikkkk... not really berdua kot sebab saya orang ke-tiga yang tahu beside him and his spouse.

While I was really flattered coz as he put it, dengan his best bud pun dia x pernah revealed, *terharu ok*
but I could not hide my embarassment how papa kedana I am.. 


No worry Encik Jumaat. You secrets are safe with me.
I juz write here, so that kot-kot masa depan Kayla sedih sebab kenapa Mak Andak dia kasi gelang yang nipis macam janggut udang, she will know it is not that Mak Andak tak reti shopping.
It juz that, Mak Andak tak mo kalahkan Encik Jumaat. Hahaha

Nope.
I won't reveal who Encik Jumaat is.
Itu akan kekal menjadi, "rahsia kita berdua"

p/s Pada hari Jumaat yang pelik itu, tetiba je antenna mata duitan saya berfungsi dengan baik. Sangat tiba-tiba terus saya nampak Encik Jumaat hensem giler.. heh?






No comments: