Sunday, October 06, 2013

of kena marah...

Biasanya saya yang marah orang.. well dalam hati je la..
Unless dengan kids.. berapi2 saya marah..
But then,
On  Thursday I came a bit late n couldn't park d keter cap ayam properly.
Reason being d kids tengah assembly, no more parking space.

I waited there when d ones yang tengah kasi speech tu merasa perlu nak announce my plat number  to move d car because I m blocking d visitors.
Where to park? That was what I've been thinking n I was behind him, for god sake!

Since d lady boss hangin betul coz I was so slow she screamed at d top of her lung (yep.. I don play play one I tell u).
Kelakar kot saya rasa....  n some of d kids ketawakan ticer dia sebab kena marah.. ...n sebab dia dah suruh d kids kasi laluan, so I could menyempit park kat tempat parking Ustaz Nik.

Nope.  d visitors pun x leh nak parking even though saya dah x blocking because, there isn't space unless d kids left d square. Unfortunately  sipemegang mikrofon tidak pula merasa perlu nak mempercepatkan ucapannya. Heheheh

Seriously, if it wasn't me, orang lain pulak yg akan jadi mangsa because of d insufficient parking space. Some prefer to double park, tapi I won't do that sebab last year bila nak hantar budak sakit, satu kerja saya tunggu orang yang blocking keter tu datang.
No surprised! orang yang pegang mikrofon tu la pun.. hahaha..


Later that day, I was scolding  4C kaw kaw punya, sebab d day before diorang x hantar their task n menyelinap balik awal. I told them, saya x marah on d spot coz at that time we were in d library n ada ramai junior. Lecturer saya pesan, kalau marah jangan sampai memalukan,,..
Memasing pun diam jeee...

"well... korang nampak x I kena marah pagi tadi?"
dan dan diorang ketawa macam kena sampuk.
"buat salah kan... memangla kena marah.. padan ngan muka I pun, sapa suruh blocking jalan"  saya  cakap sambil saya pun ketawa sekali.

Afterall  it shows that, cikgu diorang pun manusia biasa jugak..
Kalau saya cikgu baru haruslah dan kaya raya pulak tu, haruslah saya kasi notis 24jam sebab malu teramat.
Tapi sebab saya dah tua, dan hutang pun keliling pinggang haruslah saya tebalkan muka dan buat bodoh je.

Anyway...
out of habit, saya g kat d other fren n cakap, "kita kena marahh"... 
no matter u r 14 or 40.
asal kena marah je misti nak mengadu...
padahal orang bukan nak dengar sangat pun.
heh?
he answered something tapi masa tu I realized d kids tengok -tengok sambil sengih2...

goshhh
Saya speku bebudak ni had a field day, tengok cikgu dia yang selama hari garang macam singa kena marah kaw2 depan public pulak tu..

If they ever write a journal, I m sure their entries berbunyi sebegini.

Oh My dearest diary (selalu dear diary je)
    Can you imagine, today my teacher had to endure a big huge embarrassment. The principle  principal scolded her in front of the entire school. Served her right! She always scold us, even for tiny mistakes like forget to put the full stop at the end of sentence forget to put comma in between sentences and sometimes if we forget to spell the day in capital letter Such a simple mistake, why she was so fussy about it is beyond me!
   Now she knows how we feel. I wished I could hug the principle principal, but I am afraid the teacher sees me and I just don't want to murky the condition. (in Malay: mengeruhkan keadaan)
    I am so happy today. No, I believe happy is not the very suitable to tell  me  my feelings.
I am over the moon and on seventh heaven, all the same time.
I pray that everyday is thursday. 

Yours truly,
Me





No comments: