Sunday, October 20, 2013

Of Pemilihan Agung Umno

Like millions of fellow Malaysian, it is such an historic event, which should not be missed.
Gigih saya menggugel tentang ramalan dan keputusan.

Goshhh macam macam ada!
I found one intriguing blog entry about someone I know who decided to fight for Ketua Bahagian post.
Bahagian mana? Ada ke orang nak tanya? Macam takde je..

Lepas fikir 18 kali, I decided to ask my friend. To verify d  story/allegation/slander/libel  (pick your choice)?
Gilerrrr...  mau kena bakar kot kalau saya tanya silly dumb dumb question like, "betul ke orang tu kata awak ni ------ (serius saya x sampai hati nak tulis):-)
instead cenggini je saya cakap

me : maaf ye d u know ada satu blog tu defaming u? (motip tetiba spiking ngan kawan tu)
him: x. . nanti kita check.

atas permintaan saya send URL n WE read d entry together.

him: salah ni... saya x menang pun ketua cawangan...

Saya tengok muka dia betul2. Eyes never lie. Especially in d first few seconds. Heh?

Yang bermain di fikiran saya, Ketua Bahagian je pun...
Apa yang gigih sangat nak buat cerita post kat wall/tweet?
Kalau dibayar, berapa sen je dapat pun?

Kot orang tu decided nak saman, dah satu kerja pulak..
Lainla kot orang tu bertanding Naib Presiden UMNO.
Kesian Mukhriz... (tetiba..)

Lupakan cerita kawan tu..
Petang tadi seorang kawan yang takder kerjaya (haha) hantar berita dengan jumlah undian. Kawan tu dapat 10 undian, berbanding 1xx yang diterima oleh pemenang, 1xx pesaing sengit. Sengaja saya xxx kan nombor.
Saya takut2 someone boleh speku identiti kawan tu.
See... I don't even paste d URL of d defaming blog.
Dont ask, I wont answer either.
Unless if u type nama penuh kawan tu kat gugel you will find.

On d bright side, now dia dah sama level ngan Tan Sri Isa Samad.

Jap...
kalau saya boleh mengundi, saya akan undi Tok Pa a.k.a Mustapha Mohamad.
dan Zahid Hamidi.
Pemimpin mesti tegas dan bijak dan errr. .jujur.
PEOPLE PLEASER is a No-No.

kalau sesapa  fren ngan Tok Pa tolong kasi tau I admired his leadership n hardwork.  btw ramai kawan2 yang pernah dengar ucapan Tok Pa cakap, "this man is brilliant".  Too bad kengkawan tu x undi parti Tok Pa (ni saya rasa rasa je... hikhik)

sekian.

No comments: