Sunday, October 13, 2013

of wukuf

I must say dalam banyak2 yang ustaz ajar pasal ibadat haji, yang paling saya ingat ialah Haji itu Arafah.
Ok dengan pengetahuan band 1 ni (we r talking about PBs band yang gigih sehari dua ni budak sekolah buat akronim memacam kat fesbuk) x konfiden saya nak buat menulis hal hal ibadat. ?.

On Friday, Uda called mommy, kasi tau jemaah akan ke Arafah on Sunday.
Oh.. hari ni la... Was told bawak beg kecil je, n I m sure Uda akan melaluinya dengan senang, insya Allah. If anything, it juz that she will find tidur atas lantai was a challenge. Oh... tapi hari tu Sahabat Korporat Tabung Haji gave lots of useful knick knacks, wish would be a great help.

Btw... since I have no use of those corporate gifts, so since yesterday saya dah faraidkan..
3white face towels, gamogen, minyak angin n d herbs candy go to Pakcik Samsudin who came to mow d lawn yesterday.  He might need it more than I do.
Baby n Kak Long took d colgate travel pack which consists of 2 toothpaste tubes, a green toothbrush and 2bottles of listerine. A tube of  apatenamanya untuk crack heels n also neckrest which sponsored by Bank Rakyat. I hope the two of them would be happy dapat barang free, juz like I did when I first got it masa Kursus Perdana ri tu.
Today, Yus came, but I dont think d gift suit them so d last batch goes to Anjang, Abang Mukhlis n Iman.
Nothing much pun, spray bottle, few more small items n buku buku doa which Anjang said, Ilman would love to read. Harap2 nasib mereka lebih baik dari saya.

I kept bekas kasut, sebab saya dah guna masa kat Taiping tu n CIMB plugs point which would come handy kalau saya pergi ke obersea nanti. heh? Bekas isi batu untuk jamrah pun still ada coz i m not sure who would keep n appreciate it.

n d bag tu pun ada, somemore books x tau pun kat mana saya dah sorok.
lastly, gelang tangan besi which i got as early as February rasanya. yang tu pun dah disorok ke tempat yang malas nak fikir. not going to give it to anyone because yg tu ada tulis norizan binti adnan n no ic sekali.

First time saya ada gelang tulis nama sendiri.

Gosh...

No comments: