Friday, October 18, 2013

Of you should do this, shouldn't do that

I was quite annoyed with someone this morning.
Berani dia kasi idea macam macam, macam bijaksana sangat.
Orang yang terima idea tu terkebil2  je.
Guess di malu2 alah ngan saya kot.

Sebab utamanya dua hari lepas I overheard the two of them bickering over something.
Pelik...

Sebenarnya xder kena mengena sangat pun, but let just say, saya menyampah.
Jangan wayanglah..

Me: who else in d team?
org yg terkebil2 itu: dia ni la..
orang yang kasi idea macam2: aku x tau la boleh tolong ke x... aku cuba la..
Me: whats d point suruh buat itu ini, kasi idea summore, ko aje la yg buat pun.. Kesian kawan ni pun

Saya harap sangat sekali ni je saya perlu kasi statement kejam cenggitu.
Lepas tu citer itu ditutup.
No more idea macam2. 

Honestly, pada zaman maklumat tanpa sempadan ini, kalau takat nak idea, baikla cari kat gugel. Please save your yada yada. Aset sebenar seseorang ialah kerajinannya. 
Hopefully, dia akan stop being clever.

Saya pernah baca few years ago, dengan tipu daya seseorang boleh naik ke atas, tapi tidak boleh berpatah balik.

No comments: