Wednesday, October 30, 2013

the story of H.E.R

It must be sad being Her.
Out of 9 people I met, 5 had only bad things to say.
Luckily my mom drilled us toksah nengo cakap orang.
I was scared of Her as well, n on d last day, 3 years ago, She scolded me kaw kaw for losing one important document.

I was on d verge of breakdown, not because of d scolding, but those sheet were damn important and orang bodoh je yang pergi koyakkan dan masukkan dalam tong sampah.
I was being stupid, I know...

When I thanked her profusedly, I could see she was a bit...pelikk
I had too, else sampai malam la semua orang tak balik selagi document tu x jumpa.

Saya terserempak dengannya a year later. Macam la kitaorang besties sangat, saya g tanya khabar n hugged her.

"You did what?" d gang asked when I told them bila kitaorang berkumpul semula di hujung tahun.
"Did she okay with it?" kot x silap saya, ada yang tanya. There were 4 of us masa tu.

I noticed dia nampak awkward,  tapi dia layan je, afterall  both of us bukan ada ramai kawan pun...
Ala... huduh kot nak buat tak tau considering, kita kenal..

"Waaa tau x dia x mau cakap dengan kita. Makan pun tak mau joint." panjang lagi komen diorang, tapi bunyi macam racist.
Not that what they said r not true,
but then when it comes to makan, saya pun racist jugak.
Even though I know my non muslim friend berusaha sehabis baik nak hidangkan makanan halal tapi tekak saya tetap merejekk.

"Chinese educated kot dia ni? " saya tanya. Like me, dahla skolah Melayu, duduk kat kampung Melayu, kerja pun keliling orang Melayu, tu yang anak tekak x internasional.

"Dunno, oversea grad, n many of her siblings live abroad, might be that is why she look down kat kita semua". one of them cerita. Hebat pengetahuan am diorang. hehehe.

Since tak ada apa yang perlu saya marah dan berkecil hati so Whenever I see her, I always go n say hi.
After sometimes, I guessed dia pun bosan nak scowled 24/7. Haha..
Bolehla bergurau sikit2, gigih dia guna BM tu..
Heh?

"ehhh... ri tu jumpa masa kat. .. dia yang datang tegur dulu tau" a lady who sat beside me cerita dengan nada yang takjub.
They have known one another for 9 years, n itu la fes taim she had something good to say about Her.

Well...
There is always first time for everything.

My first time was on my first week in University.
I went down to a bathroom n bumped into an Indian girl (I was a girl oso hahah).. Jap.. I m not sure la d race, sdah lama sangat. .. Entah apa entah saya tanya dia masa tu... lupa..

Her: boleh cakap ke?
Me: cakap what? Why not?
Her: My (x ingatla roomate ke apa) refused to speak to Indian.. x mau mix langsung. muka masam saja.
Me: Kenapa macam tu?
Her: We don't know, I tot all Malays macam tu.
Me: supid... kampung sangat kot...

Sadly to say,
saya nyampah betul orang yang look down on other race.
Kalau kau tu bagus sangat, Obama tu MIXED parentage je pun, elok je orang Amerika vote dia.
Kalau ko terer, g la bertanding jadi Presiden Cuepacs. Tengok ada orang nak vote ke tidak..

Eh lelebih plak..
I m glad this year, our relationships with Her r more cordial.
Harap2 yang baik akan berterusan.

No comments: