Monday, October 14, 2013

through rain or shine

Bila kita besar (dan sedikit berusia) barulah kita perasan betapa berbezanya upbringing kita ngan orang lain.

I have a girl friend, yang saya agak pelik la jgk.. at that time. She called her mom everyday! I couldnt imagine hari2 talipon my mom. I juz called her kot perrlu sesangat.  By the way, before g outing she will call her mom, n balik outing dia call lagi.. It works well for them, I have no complain.. xder kena mengena pun, n we r still frens..

n another someone a He, when I asked him kot dia ada problem dia cakap ngan which sibling, n he surprised me when he said, NEVER. Takkanla x pernah kot citer2 problem ngan adik beradik ke. Pelikla... Tambah pelik (for me la kan) bila diorang berkumpul, macam xder orang , senyap je... Saya cuba nak pejam mata n bayangkan keadaan tu tp x boleh, sebab mulut saya terlapang2 haishh...

Guess, people will find my family pun pelik jugak.
Suddenly my siblings stopped by at 12A today. Baby, Mom just drop me pagi tadi. Yus n Rina came an hour later, followed by Anjang n family.
Since x tau pu  they will come, so saya buat air je n tapau ayam so good. Anjang brought many kuihs though.
Next, Nik n family datang...
Abang Dos fixed d lamps, while anak2 sedara berkungfu n kitaorang bersembang macam x pernah jumpa.
Dari satu bab ke satu bab, masuk bab yang lain until it was 3p.m when they bid gud bye.
We could talk for hours..

Actually saya pun pelik jugak, kenapa diorang nak stopped by. Selalunya diorang akan terus balik ke no18 je coz for sure lepas Asar saya akan balik jugak. Its a routine I will be back for family dinner time2 cenggini..

For sure xder la diorang cakap, i miss u, i love u, u'll pull tru sumer (ni bukan utk org mati ke?), its d nearness which warm my heart.

Motip saya nak kaitkan dengan 2 kawan di atas?
Well... entahla. Unlike kawan no1, jaranggg giler kitaorang bertalipon. Tapi bila jumpa  we just cant stop talking.
Might be kawan no 2, would find what we did (talking non stop) such a nuisance to one's privacy.  That's how we bond with one another.

Sometimes all we (I) need is juz..
someone to talk..
walaupun without endearments n all
tapi kasih sayang kan a matter of heart:)


glad i have my family.

No comments: