Thursday, November 07, 2013

a.m. to p.m.

1. I woke up at 6.45a.m. Kat luar terang benderang, I don't  understand why my mom did not wake me up. Okay, mybe she did but telinga kualiku ini memang konsisten kurang berfungsi sewaktu tidur.

2. Well... nak cakap sendirik, saya agak shyshyone. When, I arrived this morning, I noticed  someone, yang elokla saya tak tulis nama, berbaju baru. Saya toleh lagi kali kedua untuk pastikan mata saya tak rabun. Dan.. kali ketiga... sambil fikir panjang... sangat. PERUTnya sudah maju, tu yang saya sibuk.
Dia masih hensem macam selalu (ayat bodek), I just concerned about health. Saya baca kat majalah, semakin besar ukur lilit pinggang, semakin berisiko untuk mendapat penyakit kronik. Nauzubillah..

3. Went to see d kids. Mr Hamid gave reassuring speech. Makcik neves okeh.. I can't help but thinking about Izzati, my niece. Hopefully the teachers in SMT Kuala Selangor membantu dia sedaya upaya juga.. Amin.. By the way, I love seeing d kids face this morning while they listened attentive to Mr Hamid's.
Priceless!

4. Had brekkie with Sir Hamid, because we need to discuss nak balik awal. Luckily d boss was there, so Mr Hamid tukang cakap n norizan adnan jadi wallpaper. Bagus betul ada geng senior ni, semua orang pun suspek. We heart you Sir Hamid, Ada potluck, but d two of us, termasukla Fid x bawa apa2, so kitaorang makan je kat kantin.

5. Saya harap sangat d other friend x perasan betapa tahap gabannya saya cuba mengambil hatinya hari ni. Semalam he did something which saya x berapa kondifen dia akan buat..
"Aku berlari turun  bagitau hang MC" dia cakap, n saya pejam mata cuba bayangkan tapi kenot. Haha.
Ri tu saya mintak tolong sampaikan pesan kat d kids pun dia cakap dia malu... hahaha.. Tapi kita percaya, tu yang tetiba baik hati ri ni.

6. I went home quite early, mom and ariff r in d middle of doing something tedious. Too bad I could not join them coz I have to go back to 12A. Tak sempat nak lunch together pun....

7. Bertungkus-lumus saya menghabiskan kerja before Mr Hamid datang. Later we sent d document together. Syukurlah semua ok.

8. Planned to cook Nasi Arab tomorrow, so ingatkan nak singgah kat pasar malam on our journey back. It was too early, mana ada orang jual ayam tu datang lagi. Rasanya saya kena masak apa yang ada je la.

9. Balik rumah, sambung kerja. Almost completed. Tapi masa tu dah nak masuk maghrib n my stomach is making sommersault. I could not go back to #18. .. too bad. (misti my bros rindu hikhik)

10. Lepas saya timbang berat badan, barulah saya tersedar kenapa sebulan dua ni, bila saya sakit perut misti berguling2. Tak taulah orang lain, tapi bila berat saya sampai ke angka 45kg (bukan berat sebenar), darjah kesakitan perut saya bertambah dan tahap mudah penat pun datang berjemaah. Macam yang saya canangkan sejak 15 tahun lalu, saya nak diet pas ni..
So, in case encik berbaju baru kat no2 tu noticed, jangan ambil hati, kita sama je..
Sebab tu kita kawan... heh

Kenkadang tulisan ni terbold sendirik.
Abaikanlah ye..

Nite peeps!

No comments: