Friday, November 01, 2013

Penilaian Prestasi Tahunan?

Ada banyak perkara yang saya fikirkan sehari dua ni.TAPI carta teratas mestilah tentang perbualan saya dengan seorang kawan baru (KB)

Dia ada kamera baru.
Penting tu... SEBAB boss dia suruh SUMER orang buat folio tentang pencapaian sepanjang tahun. Setiap kali buat program, mesti ada gambar n  simpan dalam folio tu.
Folio tu pulak simpan dalam bilik boss..
Kelass kau Jah..

Goshhh people did it most of their time kan..
What a big deal?

KB: Boss cakap penilaian prestasi tahunan akan dia buat berdasarkan folio tu, u know.
Me: Then boss u buat apa je sepanjang tahun? tidur?

Gigih je kenkadang saya ambik gambo  bagai nak rak, duduk menyelit merata-rata n bubuh caption macam sayalah yang buat kerja semua. Especially gambo senyum meleret tepi stadium sambil gantung medal dengan caption, "Lihatlah dunia!",w padahal dah sah sah saya pakai baju kurung tu...

Or maybe, gambar berikut (nanti saya paste) when in fact, sumbangan saya hanyalah lalu kat tepi diorang n tanya, " boleh x kita amik gambo?".

Compared to d other friend's facebook, (motip ko nak membandingkan dengan kawan tu kan...) mine is full of d kid's photos during events. Is that means I work harder than him?
Sah-sah d kids ketawa berguling kalau dia dengar orang cakap Tice dia ni sangaatttt bertungkus lumus dalam pekerjaan lebih daripada kawan tu...

Anyway, kalau saya ada cita-cita nak mengejar personal glory  boleh saja saya twist cerita untuk menunjukkan saya pekerja yang benar-benar hebat, berbanding rakan sekerja yang lain. Peduli apa kalau mereka pulaukan saya selepas ini.
Nampak tak permainannya?

Sebab itu saya fikir boss kawan saya tu pemalas dan kurang waras.
Sekarang ada banyak cara nak menilai prestasi pekerja bawahan. Unless la kalau dia tu boss kat design n graphic department, logik la nak suruh orang buat folio nak menilai prestasi. Ini kalau takat kerja tukang cat keretapi, ko nak folio bagai napanya pun?

Let say, d boss kasi appraisal bagus punya.. kat orang yang folio dia cantik giler, tebal giler n laporan program impressive giler tu sedangkan dia pun ala2 pemalas jugak.
What will happen to d organization?
What will happen to diligent workers?
xke to demoralized them?

Kalau saya ada kuasa eksekutif yang besar, boss tu dulu saya jumudkan.
Nak nilai prestasi orang konon...?

KB: that is what I said... it is not fair...
Me: Membazir summore. Not environmental-friendly. Needs a lot of paper. How many trees need to be sacrificed.
KB: speaking about paperless... yeah rite...
Me: U did oso?
KB: For d sake not ingkar perintah only, but not as much as others.

Well..
My English teacher dulu ajar satu perkara which unconsciously  shape who am I now.
Dia cakap, kalau hantar assignment  guna ring binding, taruk A4 plastic cover, use  hardcover and too many pages,  dia memang alergic, coz as she put it, "it is the content that matters".

Senang betul jadi boss sekarang, duduk dalam bilik,  tunggu anak buah kasi laporan. Lagi cantik laporan lagi tinggi markah. Jenguk kat tingkap sikit, pasang telinga dengar orang  bergossip, bukak pintu bilik, tanya "eh kerja dah jalan?", tutup pintu, tengok cctv, pantau anak buah buat kerja, pukul 5, tutup lampu, tutup pintu, balik. Cukup bulan ambik gaji. Hujung tahun dapat bonus. Prestasi organisasi naik, "saya berusaha sehabis baik", prestasi organisasi jatuh, "What d u expect? I m working with low achievers"...

Nampak sangat saya melebih2.
But then, next year saya nak tanya KB, siapa yg dpt bonus paling banyak, n get promoted.
Entah2 si KB kot...
gigih dia beli kamera baru tu..
haha

No comments: