Thursday, December 05, 2013

1. Saya baca news yang sumbernya dari Rafizi PKR cakap Malaysia tercorot di Asia dalam senarai 65 negara yang ambil ujian PISA? Ye ke? Sebenarnya saya tengok headline je dan terus gugel. Saya jumpa bar chart dalam satu website, Malaysia ranking ke 51@52, dan Indonesia lagi terkebawah.
Mungkin saya x baca dengan teliti dan seharusnya juga saya menyemak sasaran kementerian Pendidikan. Saya rasa macam pernah baca sasarannya sepertiga di atas.

2. Sehari dua saya sedang menghabiskan kerja yang sangat membuatkan hidup saya tertekan. First batch, ada 4 yang sangkut. Just now I received messages (gigih kan sampai hantar 2 mesej) there r another four yang sangkut jugak.
Dengan itu, terpaksalah saya bongkar dua bundles yang dah siap dan buat semula.
Tedious! bundle yang ketiga masih ada 70++ yang belum selesai.
"Kita yang pilih bukan?" ayat yang skema ini diucapkan oleh Bavani. Yes.. d chosen path la kot... sangat!

3. Hari tu in January I requested x mo routine check up banyak kali sangat. Doktor tu lagi suka kot, so d next check up wud be tomorrow. Tak tau apa yang stress, tapi saya stress jugak...

4. Dah elok2 jadi dai' tetiba dilantik pula jadi MT UMNO. Skeptikal betul saya tengok bila pendakwah masuk politik ni. Boleh tidur lena ke lepas ni sebab kalau baca komen-komen di blog dan forum (kenkadang bila xder kerjaya saya redah juga), wuishhhhh... sangat tidak bertapis. Habis tujuh keturunan dimakinya. Kalau saya mesti menangis hari-hari. I m glad when reading Sinar Harian thread pasal Ustaz ni x mahu terima pelantikan. Seperti biasa, baca tajuk je. X sempat. Sangat berharap berita tu benar. Bagilah hal politik ni kepada yang sesuweeiii. Orang bijak n berkarisma macam datuk wahid n seangkatan dengannya, tolongla stick to what u know best.

5. Now. I learnt that one of Feisal Tehrani's book had been banned due to shiite yadayada (again.. I m not sure whether it was true or not) I used to have that book but masa tu ada kawan nak transfer n d kids buat jamuan n I was really dunno wat to give (dtg jamuan kan...) so saya ambik reben n ikat je buku tu jadi hadiah.  X baca pun..
Since buku tu dah haram n chances nak cari kat kedai sangat tipis, so I called a friend, tanya macam2 but in d end mengendeng nak pinjam
"tak ada. tanyalah kawan-kawan awak kalau mereka ada", of kozz katagantinama tu ditukar.

Till now saya memikir...
Ada berapa ramai kawan yang saya called dalam minggu ni semata2 nak berbual hal-hal yang bukan melibatkan kerjaya.
Rasanya macam tak ada.

Minggu lepas pun x ada jugak. Errr...except tanya hal buku tu la..
Bulan lepas pun.... errr
entah tak ingat...

Mungkin
Jauh di mata, jauh di hati agaknya.

Sekian.

No comments: