Tuesday, December 17, 2013

My 3 bros

Masa kecik saya selalu tertanya, apa rasanya kalau jadi anak perempuan tunggal dalam keluarga.
Bila tak jadi menunaikan fardhu haji hari tu, barulah saya tau perasaannya..

Honestly, tak dapatlah saya kategorikan ini semua dugaan ke atau kurniaan. Cuma saya berharap panas akan sampai ke petang la kan... Perghhh... ayat bunga bunga..

In a way, mereka mungkin ada sedikit guilty sebab tak mau pergi bersama, but then, I've seen my male friend yang jauh lebih alim dari diorang, lebih warak, lebih kayoo masa sebaya umur diorang pun refused to perform haj. Gayat kot, nanti balik kena jadi imam kat mesjid. Walaupun begitu,  tahun ni saya terbaca status facebooknya dia akan pergi dalam 2,3 tahun lagi. I guessed it is a matter of time.

Padahal saya nak tulis pasal jadi anak perempuan tunggal je.
Gigih bergossip...

After 44days Uda was in Mecca, secara tak langsung saya sajalah kakak diorang. It was a bliss.

Currently, mom n Uda r at Baby crib. Officially, saya pun jadi anak perempuan tunggal jugalah lagi.
When I came back on Sunday night, Acho prepared dinner for me, masa tu saya sakit perut.  Arif accompanied me sleeping kat living room sambil layan saya bercakap.

Yesterday, Acho brought durians, and opened it for me, after I told him saya memang sejak azali tak reti kopek durian, Selama hari ni, jangan kata nak kopekkan, tanya kenapa tak makan lagi pun tak pernah..

Arif balik kerja pukul 9.00p.m, terus bercerita macam dah lama sangat tak jumpa, Jo memang tak cakap banyak, tapi bila saya tak habiskan lipat kain, dia tak komplen pun... kalau tidak.. uishhhhh

This morning, before I went out, gigih saya sediakan breakfast. I bought kuih dangai kat pasar, sebab saya tak tau buat kuih tu sendiri (read: pemalas)  0Lepas tu saya terus masak nasi, kukus ikan kembung, masak sayur kacang botol dan goreng tauhu.
Rasa macam ok dah tu...

Diorang kureng makan ikan, tapi kena seimbangkan diet sebab semalam saya dah masak Nasi Arab dan sup ayam.
Sedap apa saya masakk! tapi sudahnya tak habis pun... Sentap hokeyy..

Tadi, selepas jumpa Jo, saya terus ke Giant, beli beberapa barang dapur. Told Acho esok saya tak mau masak nasi.  Jadi inilah menu mereka esok.

Brekkie- curry puff, croissant n roti gardenia sambal bilis. ayo -buat sendiri.
Lunch -  mee bandung /mee sup/mee kicap -masak sendiri
Dinner - cheeseburger - juga masak sendiri.

Sebabnya esok saya nak habiskan baca buku kat 12A.
The thing is, masa saya balik no18 hari tu, rumah sangatlah kemas... lantai dapur pun bersih berkilau-kilau.
Hari ni dah macam diserang penganas pulak..

Saya speku, bila saya ada, terus deme tinggalkan je bersepah...
Ke saya yang menyepahkan semua itu?

Cetttt!,

No comments: