Monday, December 09, 2013

Picnic@Alamanda

It is good to start a day knowing that kerja yang sangat memeningkan itu telah selesai. Thanks to Baby and Aisya too
..
Gigih dia temankan Mak Andak stayed up.

Pagi ini Baby took us for brekkie. D three of us had Nasi Kerabu, Along chose Nasi Lemak but Aisya refused to eat.
Later Baby dropped us at Alamanda. Niat asal nak tengok movie, tapi takder pun yang sesuai ditonton.

Jadi kami menghabiskan masa (dan duit Mak Andak diorang juga) dengan shopping.
Mereka bertiga membeli blouse yang hari tu saya dah beli tapi Nadia kasi mak dia pakai. Jadi hari ni beli lagi dua helai  tanpa berfikir panjang sangat walaupun harganya RM59.90 each. Aisya bought another which was half the price.

Saya beli dua pasang stokin Hush Puppies rege doblas hengget je.

The girls had ice-cream. Tengah seronok makan Aisya muntah. Perut kosong, makan yang bukan-bukan. Kakak2 dialah yang lapkan dan cuci tudung dia.

Then we bought some food for their Malacca trip. Yang penting ada maggee.
Aisya had Butter Roti Boy sementara tunggu Along dan Nadia beratur nak bayar.

We tapau-ed burgers from Mc D sebab Nadia tetiba menzahirkan idea nak berpicnicked kat tepi kolam.
Layan je. Seronok juga, walaupun penat berjalan.

Budak2 ni kuat menyakat adik beradik, elokla makan jauh dari orang. Bising macam sepuluh orang.
It was fun anyway!

Lepas tu jalaaaaaan lagi, until Baby fetched us.
Went back to Baby's crib, packed our bags n bid good bye.
They went to Malacca and I arrived at 12A at 5.15p.m

Entah bila boleh jumpa lagi.

p/s Gambar yilleekk coz I put on skirt n blouse sebab tu je baju yang saya sempat capai. For some unknown reason, Along n Nadia rasa diorang sangat selekeh padahal selalunya cenggitu juga baju diorang. Mungkin diorang stressed sebab tetiba Mak Andak dia skema pula... Harap2 mereka doakan saya kurus kembali so that I could fit in my jeans n khakis:-)

No comments: