Thursday, December 05, 2013

Selepas check in, benda pertama yang saya buat ialah melompat ke kolam renang.
Sensorang.
Ariff xder ke he nye dia nak join.
Setelah berenang tipu tipu sebanyak 20 lap (yang ni pun tipu jugak), saya pun naik sambil tahan nafas.
Penatttt giler walaupun saiz kolam tu lebih kecik dari halaman rumah 12A tu.
Wayang lebihhh..

Hati saya merasa puas, sekurang-kurangnya saya berusaha hendak menguruskan badan. Usaha tangga kejayaan!

Naik ke bilik, cuci baju yang berbau klorin then changed to something decent.
Oleh kerana akan keluar sampai Isya, haruslah saya berjubah. Entah kenapa, bila berjubah, saya selalu rasa selamat.

Memula kitaorang duduk tengok laut, sambil makan pizza. Sedap jugak. Ditambah dengan asam anggur yang dah setahun lebih saya tak makan sebab d last time makan, sakit perut gila2 kot...

Once dah gelap, kitaorang pun cari tempat nak dinner.
Ariff cakap adalah sangat tidak sepatutnya kalau pergi tepi laut tapi tak makan ikan bakar.

Jadi kitaorang stopped kat satu yang nampak macam ook..
We ordered ikan kerapu grilled dan lain lain lagi.
It turned out serving sangat besar.
Biru kelabu muka saya sebab overload.

"Laaaa ngapa x bungkuiiih" cashier tu cakap sambil ketawa. Huduh kot muka saya.
Memula saya ingat tu kedai Thailand ke hapa..
But then bila dia sebut bungkuiiihh tu dah memang sah Perak piorr (pure).
I might come again to dis restaurant in future. Especially kalau bawak anak2 sedara. Reasonable price n in term of taste memang 100x lebih sedap daripada Mak Andak diorang masak.
Nama restoran akan diupdate lepas saya balik ke 12A. For safety reason kengkononnya..
Padahal xder siapa baca blog ni pun...

We came back in d midst of pouring rain. One thing I like about this hotel n weekday, it kind of quiet.Hahad lepas I came here, sikitla punya ramai orang. I think I like peace n quiet macam ni.

Yang saya tak berapa suka hanya rasa kesalan sebab makan pizza n dinner yang terlampau tadi.
Apalah ertinya berenang 20lap (kiraan mungkin tidak tepat kerana kepenatan yang diwayangkan) kat kolam renang yang saiznya lebih kecik dari halaman rumah 12A tu.

Ok.. stressed!

No comments: