Monday, December 30, 2013

Sometimes when I forget... I should read this again, and again

Semenjak dua menjak sangat susah nak bangun pagi. Letih agaknya Aisyah menyanyi lagu Janji Manismu, harammmm saya tersedar.Oook. Tanpa ada sebab yang peribadi, saya setkan Janji Manismu sebagai lagu penggera di telefon bimbit cap ayam saya.

Jadi petang semalam saya kemas barang dan balik ke no18.

I had dinner with Acho, n sebab dah lama x jumpa, banyakla benda nak dibualkan.
Pas tu saya tidur.

The first thing I did this morning was  going to d market. I bought curry puff and ikan kembung because Acho mentioned about it last night.. Mommy spent year end holiday at Angah' s in Gurun. Automatically, saya rasa bertanggungjawab nak sediakan brekkie for bros.
Had second meeting today, therefore could not prepare lunch.

Luckily (ye la tu..), the  other friend cakap nak g spital during break tapi nak pergi senyap-senyap. Saya takut nanti dia dapat susah so I informed our immediate boss about it (read: kaki report).

Rupanya he had texted the immediate boss. Cess!! Mudah betul saya dikencingi sehari dua ni.

Jadi sebagai ganjaran sebab dah menyampaikan info yang memang tak perlupun, during lunch, saya tapau bahagian the other friend.

Gembira jugak sebab satu boleh kasi untuk Acho, dan tak payahlah saya masak untuk lunch. Adik eats at his workplace n Jo prefers to eat out. Perghhhh jimat...

For dinner, I steamed ikan kembung with tomyum paste. Fried achovies with chillies and onion. Tapioca shoots, 2 types of ulam dimakan dengan sambal belacan ..perghhhh! (masuk bakul nampaknya!)

Selalunya kot saya masak diorang bukan makan sangat, tapi tetiba bersungguh kitaorang makan.
Mungkin sebab...
nak ambil hati kot,..

Whatever it is,
it reminds me of my prayers in front of multazam  years ago. Like all siblings,  We had our fair share of ups and downs.


"You could take anything from me, but please give me my brothers love".
He never takes anything I could not live without, but He granted me  my brothers' love and affection.
I couldn't thank Him enough.

Aminnn.

No comments: