Monday, January 27, 2014

Drama Pintu Pagar

Drama!
Dah tua2 pun, budak ni peluk ayah tak nak lepas. Lamaaa Makcik guard pujuk. Saya marah pun dia buat tak tau je..

Rasa hangin juga...
I called Wana, who sits beside her in class.
Dia turun dari motosikal n jalan bersama Wana.

Wana: Dia takut kena tahan sebab lambat la ticer..
Me: Mana ada lambat, lambat ke? (sambil pandang pengawas yang tengah ambil nama pelajar yang datang lambat)
Pengawas: takkk... tak lambat.. ok je...


Orang kata la kan... masa  kat sekolah rendah dia memang selalu bersikap begitu.
Budak2...
gambor hiasan:)
Ada orang kata la kan..
One of my nieces, masa sekolah rendah suka buat peel gitu gak..
Kenkadang ayah dia terpaksa hantar dia balik sebab tak mau turun dari motor kat depan sekolah.
Kenkadang dia lari susup sasap balik rumah sendiri bila mak dia yang hantar g skolah.
Bukannya tak dirotan, tapi...
Syukurlah sekarang dah masuk kelas Abqori, tudung pun dah labuh. Jadi dah tak buat perangai macam tu lagi  hahaha..
I guessed that was one of d reasons kenapa saya sabar layan perangai that girl this morning.
Sebab kakak saya selalu cakap, dia geram n sedih sangat bila anaknya buat perangai cenggitu depan pintu pagar sekolah.
Dahla malu dengan parents, ngan cecekgu... pak guard pun nampak..
Kesian kakak saya...
Kesian juga ayah budak tu..

No comments: