Tuesday, January 21, 2014

Love is when...

Benda x kelakar pun kita start ketawa berguling.

Nak tulis panjang2, penat pula..

The thing is, while for other class, saya berjalan ala-ala supermodel je (read:lemah gemalai) for this class, sanggup bertunggu tangga, so that I could see them on time.
Partly because I m afraid they would make noise n mainly, their warm welcome are addictive.

They way they looked at me n response to my questions... perghhhh
Saya rasa macam Neelofa je.

Biarlah sudahnya mereka bukan faham sangat pun apa yang saya cakap.
As long as,  dari jauh bila nampak muka saya mereka dah sengih sampai telinga dan siap jerit-jerit panggil nama lagi...
Makcik terharu hokehh..

Today, I told them whoever could do two exercises, instead of one, "Awak boleh makan waktu rehat bersama saya".

Honestly, there are 3 students who could do with a bit enhancement, tapi kalau terus bagi macam tu saja, saya pernah baca somewhere,  akan demotivated pelajar lain sebab unconsciosly pelajar yang tak dapat enhancement rasa diri mereka tidak dihargai (gitu kot ayatnya).

Sungguh tak pernah terjadi seumur kerjaya saya, d kids beria-ia nak mengejar peluang makan bersama 'ticer yang baik macam harimau'.

Yess..
Tu ayat one of them. Dia cakap begitu 'baik macam harimau'.

Ironically, ayahnya rakan sekelas saya sewaktu darjah 6.
Saya rasa nak cakap je, 'awakpun sangatttt baik macam ayah awak'.

Gilerr..I m not 12 anymore.
Motip nak babitkan kawan yang mulut laser masa kecik2 dulu?
Jadi saya ketawa sensorang.

p/s I considered ayah budak ni one of good friends when I was 12 because he sat next to me in class.
Ke behind my desk? ok.. dah lupa.

No comments: