Saturday, January 18, 2014

Perlukah?

Dari hari Ahad lepas saya tak ok. Setiap hari ambil painkillers. Cuma kalau cuti saya memang mengelak makan painkiller. Resulted, satu kerja pun tak jadi.

Saya sensitif lebih.
Tengok bilik air takde mesin basuh saya nangis.
Tengok lemari yang saya nak ubah ke bilik lain tapi tak reti nak tanggalkan extension dan tak muat lah nak keluar pintu, pun nangis..
Tengok langsir yang warna kelabu asap pun nangis juga
Tengok kat luar tingkap, rumput makin panjang, berjam2 saya nangis.

Entah apa yang sedih tak tau la. ..
Rumput je pun.
Kalau nak sangat, mesin basuh, pergi je la beli..
..and d wardrobe n curtains... come on..
I could always go to Ikea... I mean.. ok...
Dulu2 pun tetiap minggu saya g Ikea angkut segala maknika tu sensorang..
So, apa masalahnya?

Top of all, bila teringat perbualan dengan my mom semalam, rasa macam tak nak kering pula air mata.
Padahal dia cuma kata nak beli baju je. Terus saya rasa sesuatu..
"Kenapa mak nak beli baju?" saya tanya lagi...
"Sajala... selalu kita tak pernah tengok bahagian ni"... mak saya cakap.

Berjuta-juta kali pergi ke Pasaraya TF di Teluk Intan tu, atau TF Tapah atau TF Behrang, tak pernah mak saya sebok nak tengok barangan lain selain sabun cuci, sabun mandi, ubat gigi, sayur dan barang dapur.
Terus saya pegang tangan mak.

Entah...
Lepas tu tak semena2 saya rasa x ok semula..m
Jadi kitaorang balik awal.

Patutnya saya bawa mak saya lunch n pergi kedai kain baju kat mana-manalah di Teluk Intan tu.
Tapi I felt dizzy n. .. entah...

I went back to 12A. Dengan kepala x ok, badan pun semacam, automatically emosi pun tak stabil.
At 6.00p.m mom called. She thought I'll be back because Anjang's are at home.

Kalau saya boleh jalan sampai ke pintu depan pun dah cukup bagus.
Nope. I didnt tell her that.

I hate it so much bila keadaan cenggini.

Enough on that.
By 10.00p.m, I felt much better.
I put on sneakers n started light exercise.
Drank a bottle of warm water n had pineapple puff.

Mood pun ok, rasa macam...
Tapi kot tetiba I called my mom now, sure dia risau pula..
Seriously, did I cried about d lack of washing machine, new wardrobe n curtains?
That was soooooo supid ok.

Ok tak kalau keluar sekarang siram pokok?

No comments: