Wednesday, January 15, 2014

Saham?

It was really bad this time. Confined in bed longer than expected, thanx God it was public holiday yesterday.
I have more reasons nak menguruskan badan.
Anyway, I still bake 1kg of muffin yesterday for few reasons.
1. I want to clear d tiny kitchen cabinetDahla sempit penuh dengan tepung roti, tepung kek, tepung ubi, tepung jagung, tepung campuran buat biskut, tepung campuran muffin ehhhh... u name it!
2. The refrigerator also stucked with choc chips, almond, walnut, sunflower seed, dessicated coconut, pineaple paste, blueberry jam, strawberry jam, 2,3 types of sugar and bottles of colouring essence, baking powder,  bread improver, yeast, 2,3 types of cheese. Cesss. ...
3. I still have a tray of untouched eggs. Masa beli tu ingatkan my nieces will come, tapi sampai sudah takder siapa pun datang (mak andak sedeyyy)
4. Rasa macam pernah terbaca dapat pahala kalau menjamu makanan sewaktu maulidurrasul.
It yields around 80 muffins.  Since yesterday I do not have time to go to Musalla, so I took it to my workplace instead. Seriously, saya rasa memang tak sedap sangat, it is too sweet for my liking.
Bila saya sampai,   d kids dah duduk bersila membaca buku berjemaah. Tertipu dengan packaging kaler biru, mereka pun sedikit bersungguh-sungguh mengambil muffin tu dan terus makan... ehhh...
Makcik terharu okehh..
One boy asked if he could have second serving.
"Awak ambil hati je kan... I think it taste horrible" seriously...
"No teacher... saya suka sebab ada choc chips" dia cakap sambil bulat2 kan mata.
Perghhh.... drama..
Well...
Even though d kids kinda like d muffins, tapi dapat ke saya saham akhirat sebab niat ke arah itu berada di kedudukan nombor 4 je.
Maybe I'll bake again with more choc chips, n with niat yang betul in future.
By the way, Imah gave me a chocolate cupcake too.
Dia kata itu Am yang buat.
Hopefully budak berdua ni pasang niat yang betul untuk mendapat saham akhirat  dalam setiap perbuatan baik yang mereka lakukan unlike tice dia.
Sekian.

No comments: