Thursday, February 20, 2014

Death

Hari Rabu, fius in one of the main rooms exploded, resulted power failure on d floor.
It was few minutes to 4 p.m. Cik Usop contacted TNB.

The next day, the engineer should come to fix everything, but he did not.
He passed away on that day. Innalillah.

So Cik Usop and d gang had to endure one more torturous day, Not that they complaining..
Orang meninggal kot... agak-agak la kan..

Saya lupa la hari apa..
One of Uda closest friends passed away after battling with cancer.
Many of my colleagues paid last respect to him.
They talked fondly about d deceased.
Inever had the pleasure of knowing him but I am sure he was a good friend to every one.

Yang tak boleh blah bila d other friend tergamak bertanya.

Him: Pergi x tengok?
Me: Tak.. Kita tak kawan..
Him: Tak kawan pun pergi aje la..

Pulak..
Sebenarnya dia yang tak sempat pergi ziarah masa sakit. Bila kawan tu meninggal, dia stuck with something and could not make it too.

Tapi..
yang dia nak babitkan saya tu napanya pun?
Heh?

Jadi saya kopipes  hadis ni yang saya ambil dari sini

 Daripada Abu Hurairah r.a. katanya, Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya:
"Sesiapa yang hadir menziarah jenazah sehingga dia dapat menyembahyangkannya, maka baginya mendapat pahala sebuah gunung dan sesiapa hadir menziarah sehingga jenazah itu dikebumikan. Maka ia  mendapat pahala sebesar dua buah gunung."                                                                              
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

Heh?

No comments: