Wednesday, February 26, 2014

Henbeg Fossil mak saya

I wished I could buy her Anya  or Birkins.
... tapi saya tak mampu. Period.

Ceritanya begini.
Laaaamaaaa dulu Baby belikan a designer handbag for my mom. Dia pakai sampai dah mengelupas talinya dan terkoyak lining kat dalam tu. Even though Baby bought her another which were equally expensive (pada saya macam mahal la.. sebab tu saya tak belikan) tapi my mom tak mau guna.
She loves d old and worn handbag so much.

Satu hari saya I noticed my black Coach was missing. Thinking that she wanted a Coach, so I borrowed Baby's n let her use mine. Nak beli yang lain memang makan tahun la baru saya mampu kot..

She returned d Coach on d next day.
Alasannya dia cuma nak henbeg yang 'elok' sikit sebab nak pergi makan kenduri kat hotel...
Ooooo begitu...

Kebetulan, kat Sooyaree's ada jual Fossil Marlow Satchel yang sesuai dengan mak saya, jadi saya ordered.
Tak sampai 3 minggu, beg tu sampai.
(check out their website, memang berbaloi)

Selalunya, kalau belikan apa2, mak saya buat muka pasrah je n lambat pulak tu nak gunakan.
Guessed, she really likes d handbag.
Malam tu juga dia terus pakai masa g Kelumpo.

Bila g jenjalan pun she prefers this one.
Last night, after having dinner kat restoran sebelah kedai borong Sakan, mak saya singgah beli baju kurung Kedah kat kedai tu. Naik terjojol mata saya nengok dia sumbat baju tu dalam henbeg baru.

"Er.. mak... orang pegang baju tu pun takper, takyah masuk henbeg" saya beri idea, macam cerdik.
" Eh.... x per.. muat ni" mak saya jawab.

Well...
Mak saya tak berkenan bawa tote bag, kot tak saya belikan MK je...
oookk...
mungkin ada hikmahnya...
Kalaula beg MK, Anya r Birkins disumbat macam tu, saya menangis kot..

Ini Fossil je..
takper mak... sumbatla apapun..
tahan lasak beg ni:-)

No comments: