Monday, February 10, 2014

Laaa 33 tahun je ke?

I am referring front page news kat Mingguan Malaysia n Sunday Times.

Seingat saya masa saya mula pandai baca setkabo saya dah baca berita pasal Pehin Tan Sri Taib Mahmud. Selang seli dengan berita Margaret Hilda Thatcher, Perdana Menteri Britain tahun 1979- 1990 dan juga Dr Mahathir, Perdana Menteri Malaysia dari 1981 hingga 2003.

Of three of them, I never aware of that Tan Sri Taib is the longest serving politicians.

Tahniah. Rasanya dan pada hemat saya pada zaman media sosial menjadi medan mencari maklumat, mungkin agak mustahil untuk sesiapa sahaja memegang tampuk kuasa sebegitu lama.

Tapi siapa tahu, mungkin setahun dua lagi, ada akta dan penguatkuasaan yang mantap tentang fitnah, slanderous, slander, libel n defamation. Saya belasah je tulis semua perkataan yang saya tahu, mungkin masa tu orang ramai tak terkinja2 sangat nak berkongsi pandangan tentang sesuatu berita yang entah betul entahkan tidak.

On something unrelated,
I would like to welcome the 52nd follower.

I don't usually notice benda2 cenggini that is why I never mention about it since I started blogging.
Afterall it is a boring blog, semua pun perfectly-normal.

Lainlah.. kalau saya pernah jadi Perdana Menteri Papua selama 34 tahun berturut2 (so that I could break Tan Sri Taib's record)! then it could be ONEderful life:-)
Ini...
pergi Papua pun saya tak pernah..

*sigh*

No comments: