Wednesday, February 19, 2014

Yang terindah hanya sementara


Gigih saya ambil gambar ngan these girls.
Saya sangat sukakan mereka, sebab setiap kali berjumpa, mereka kata mereka rindukan saya.
Bila bercakap, mereka renung muka saya yang macam pecah pintu ni, macamla saya Neelofa..
Makcik terharu okeh...

Tragis sekali, because I no longer teach them. 
Tak dapatla saya fefeling jadi Neelofa lagi.

Ye la... macam lagu Erra Fazira tu, 'Yang Terindah Hanya Sementara'.
ohhhh... berita Erra bercerai keluar kat prime news n front page.
Saya tak tau nak kata kesian ke apa..
Mungkin yang baiknya begitu.
Dulu2 saya fikir, orang jahat saja yang bercerai berai, tapi bila dah tua2 ni  saya selalu terfikir, berbaloi ke diorang stay kalau hari2 makan hati? Selamat ke?
Of course ini merujuk kepada kawan2 rapat.
Sometimes, saya rasa kasihan sebab gigih dia nak tunjuk perkahwinannya bahagia sedangkan...

On something yang langsung tak kena mengena dengan gambar dan cerita Erra bercerai,
tadi the other friend tetiba bagi statement ala2 mengelirukan gitu..

Knowing I want to see someone, gigih dia mengirim macam2.
"kirim duit sekalila, boleh?" macam biasa tu cubaan saya nak buat lawak.
"x nakla bagi norizan duit, nanti bertambah  satu mulut lagi nak bagi makan" dia jawab...

err...
nampak sangat both us tak layak g odisyen maharaja lawak.

apa kena mengenanya kasi duit n kasi makan?
saya perasan the other friend sejak dua menjak ni suka kasi statement band 6. 
Dah macam standard Pentaksiran Pusat PPMR (nama terkini tapi dimaklumkan kena hold dulu until further notice),
semua pun kena guna HOTS.

For those yang tak familiar dengan istilah cecekgu, HOTS stands for Higher Order Thinking Skills.
Kalau korang baca entry ni tak faham sebab isinya melompat dari satu topik ke satu topik,
wait until u talk to d other friend.

Lagi HOTS! ai tell yu:

No comments: