Saturday, March 01, 2014

Biskut Hup Seng yang rangup dan sedap

When it comes to beskut, sejak tahun 90-an Hup Seng memang my top choice. Dari beskut gula, beskut jagung atau beskut tawar a.k.a beskut mayat, rasanya memang konsisten dari dulu.
Wait...
Somehow I think it tastes better now.

Khamis minggu lepas saya pergi ke TF Tapah sebab harga bawang murah singgit kat situ. Tapi beskutnya mahal pulak.

Saya pun berkira walaupun mahal dalam 4,5 posen je.
Heh.. regular customer tu...

Afterall when it comes to money, saya memang berkira ya Rabbi.

Like these few acquaintance of mine (merely acquaintance hokehhhh).

Once upon a time, boleh pulak pull out last minute, padahal d kids dah tunggu sejak pagi2 buta, n takder effort pun to let me know, saya dah sampai pun tempat kejadian. Gigih buat muka x bersalah.
Katanya, sebab tiada bayaran bla bla bla bla bla bla.
Saya kasihankan mereka pada masa itu, walaupun gaji kami sama saja.
Kalau diorang tak dapat bayaran, saya pun tak dapat satu sen pun juga.

Dan kejadian begini berlaku berkali2:-)

This time around,  sebab dah boleh buat tuntutan,  sebab ada bayaran, pergi senyap2 juga.
Hebat tu bang!
and... I m d one who supposed to... ok forget it!!
Wowwww!!!
Hebat tahap mega budi bahasa mereka.

Patutlah boleh beli kereta baru.
Ye lah... mereka lindungan kaabah. Rezeki Allah bagi pada mereka turun mencurah2.

Woww! Keep it up bro!
Tongkatla langit tu selagi boleh:-)

On second tot, pernah tak korang makan beskut Hup Seng yang lemau, terlebih masin ke apa ke?
So far, saya tak pernah lagi terbeli dan termakan yang kurang enak.

Saya percaya pengurusan Beskut HupSeng misti dah letak  tahap piawaian yang tinggi pada semua produk keluaran mereka.
Say, one day I happened to taste beskut lemau, saya pangkah je kot.

Like everything in life,
yang lemau, siapa pun akan tidak berkenan.

At least, saya tak suka.
and the problem is...saya takkan lupa:-)

I will never forget, eternally.

No comments: