Saturday, March 22, 2014

Drama Cikgu Shaari

Attended a seminar today.

Sandwiched between two people whom I sincerely well... not to be near. My superiors, thats why, other than that both are bubbly and easy going ladies. 

Talking about superiors.

After watching Cikgu Shaari's clip (the infamous Cikgu suka tidur, hari hari cikgu tidur, mari kita main)
the speaker seek for opinion.

"Apa pendapat puan tentang cara Che Gu Basar, guru besar itu menegur Cikgu Saari".

He asked my non-other-than jiran tingkap.
Surprised. She said, "Profesional, sebab panggil ke dalam bilik dan bincang secara baik."
Saya sengih sensorang.
Could never forget  aduan tingkap about HER superior.
Namanya KC (bukan nama sebenar)

"Tapi saya nak tambah, Kelas tu ramai sangat murid, saya sempat kira, ada 42 orang tadi" dia tambah.
Very her! Mendapat tepukan gemuruh dari peserta seramai 467 orang.

Ironically,  selepas itu the speaker asked KC.
About the way treating subordinates.
Hahhahahaha...
saya dengar dengan teliti. Either saya silap dengar atau she remains holier-than-thou attitude.
Ni kemahiran yang saya belajar bila tengok Criminal Minds tetiap  minggu.

Masa balik saya tegur kawan saya.

Me: Woww.. jiranku memberi pendapat. rasa macam kenal suara tadi heheh.
her: Ooo tu la.. lepas saya cakap, orang  tu pula yang dia tanya. Pakat kawan2 ketawa tadi.

hahahhahaha...
Perbualan sampai kat situ je.
Saya tak tanya, dia tidak menambah.

Cuma saya teringat soalan dia.
"Kita ni patut macam ni, macam tu bla bla... Cuba awak tengok saya. Ada awak dengar orang sebut pasal saya?"

Memang takder.

Saya tambah satu soalan lagi kepada kawan saya tu
Me: How's d result.
Her: Jatuh.
Me: Yang dulupun jatuh kan?
Her: Ha'a... tanda-tanda awal dia nak kena singkir la tu. tak relevan dah...

Hahahahha..
Nope. Kawan saya tak sebut nama.

Menjawab soalan KC.
Saya tak dengar pun orang sebut pasal dia.
Never/

No comments: