Sunday, March 30, 2014

Ko nak kapak ke apa?

That is euphemism in my family.
Kapak= pekak

Last Thursday, I had hospital appointment. Since I left Zudin, Aisya n Izlan @18, of course saya risau giler.
Lagipun pun pagi2 tu Zudin tak berapa sihat.

I called Arif, asking him if he wants anything from Mc D. Dia nak burger n ayam.
Pas tu saya tanya if anak2 tu, n suruh dia masak nasi je, n I will buy lauk for them.

Entah apa Arif jawab, saya tanya semula, dia ulang 2 kali pas tu dia jerit, " ... MASAK!"
Sentap okehhhhh...

I still bought what he wants n over d meal, I probe him, mender la dia cakap x jerit2..
Adik ketawa je..

On Friday, I offered to bank in his money.
Jap tadi, baru kitaorang berjumpa.

Him: Napa duitnya lebih?
Me:  dunno g tanya mak. Mak kasi banyak tu.
Him: Apsal x dicetak dalam buku ASB ni.
Me: Andak lupala.... teller tu ada cakap rasanya..
Him: pelik pulak...
Me: Eh... bukan lupa... dia cakap tapi Andak x dengar.. bising ke masa tu?
Him: mana tau...
Me: tak tau la 2 kali dia ulang Andak still x dengar, so Andak cakap ye je.

Adik saya memberi pandangan I told u so.

Heh?
Sekian.

No comments: