Wednesday, March 19, 2014

Kurma dan Kismis

Few weeks ago one of d kids, asked me not to do any assessment on that week.

Me: Why not?
Her: Nak g airport
Me: Heh?
Her: Mak ngan ayah saya nak pergi umrah.

Dan.. dan terus saya cengeng.
Kalau tak mengenangkan kat depan saya ada 25 orang kanak-kanak yang memandang tinggi kepada ketabahan, kegarang, kepoyoan dan segala ke-an tu, mesti saya duduk menangis teresak2.
Kenapa diorang  boleh pergi saya tak, saya tanya dalam hati.

Obvious sangat kot ketidakpuasan hati saya.
Pagi ini, kakaknya, Mas hadiahkan satu plastik biru.
Ada kurma dan kismis dan tasbih.

Mereka tiga beradik, Wawa, Mas dan Sarah.
Dua orang saya ajar tahun ini.
But then  yang kasi hadiah tu yang saya tak mengajar. Hahaha.

How ironic. 
Mas kata maknya berkirim salam, dan suruh  kasi  hadiah tu.

Baik hati diorang ni.
Makcik terharu okeh..

No comments: