Saturday, March 29, 2014

Lost in Kowloon

Nik n family overnight @12A. It is always fun having them around.
Bila malam gigih d girls citer hantu. Hahahhaha..
I LIKE,!

Once they went back, 12A back to it's perfectly normal quietness.
Lepas membaca setkabo, berforum sana sini, I switched on d tv.

After channel surfing, I settled for Kindaichi Case File.
Macam Conan la, budak sekolah siasat kes bunuh.
Saya memang minat Conan, tapi Kindaichi ni baru fes time tengok.

Masa tengok tu dah nak habis pun, dah sampai part resolution. Besides, I was distracted by Detective Lee.
Dahla hensem siotttt, sora sket punya macho.. perghhhhh

Honestly, saya rasa cerita tu macam best la jugak.
Tapi......
Tajuknya Kowloon kan?

Kat hujung cerita ditunjukkan Det. Lee bawa the students tu tepi tasik/air pancut macammmm kat KLCC.
Takkanla kot...
Then ada pompuan lalu pakai tudung biru. AIKKK?

Lepas tu ada pompuan pakai tudung belit2 jual belon dan permainan.
Malay lady to be exact. Suara macam Amy Mastura, rupa pun macam Amy.
"Arigato!" perempuan yang macam Amy, tapi mungkin bukan Amy tu cakap sambil tersenyum macam Amy.

Det Lee konpius, n Kindaichi pun pandang perempuan tu dengan pandangan keliru.
Tanpa dilihat sesiapa (kecuali penonton la kan) perempuan macam Amy itu membuka tudung dan menarik topeng mukanya lalu meperlihatkan wajahnya yang sebenar. Dialah penjahat dalam siri kali ini.

Anyway, macammana Kowloon boleh bertukar jadi KL dan penjahat jadi Amy Mastura, saya tak pasti.
Maybe I should watch it one more time

After googling around, I am not sure whether tajuknya memang Lost in Kowloon ke tidak.
But then, Amy Mastura tu confirmed ... hikhik

Sekian

No comments: