Monday, March 17, 2014

J.O.B

"Orang rasa macam annoying sangat hari tu. Since u said "crash", so orang rasa macam.. oookkk.Tu orang put down d phone." Baby cakap sambil dia menyempit baring kat single bed yang dah tak berapa muat.

She said, she is in denial, kalah MH370 family members.

I know that feeling.. now. Tapi masa hari saya telefon Baby tu, it was petang Sabtu hari aircraft tu hilang. Internet-deprived and tv pun tak tengok, saya cuma dengar cerita dari Jie. Saya rasa dia sebut "crash". 

When I called Baby after that, terus dia sentap sebab dia kata saya insensitive. (I was, and I m so sorry) Resulted, 9 hari kitaorang x bercakap.

On Sunday, she came back n as usual we had a long talk about almost everything under d sun. 
I was showing her one of d article which I found intriguing.

Sounds spurious!

"Ko suka baca eh... there's a job like that u know."Baby cakap, Terus saya pasang telinga.

Currently Baby and d gang sedang menemuduga pekerja baru. Ada satu jawatan requirementnya ialah boleh membaca dan bercakap bahasa Tamil dan Mandarin. Selain dari itu mestilah boleh menyimpan rahsia.

"Mana nak tau orang tu boleh simpan rahsia ke tidak?" saya tanya.

"Adalah caranya dan we could see clearly tau." Baby cakap.

"Contohnya macam mana?" saya tanya lagi.

"Tak boleh la cakap. Sebab rahsia." Baby jawab.

"Job spec dia ni apa?" Saya korek lagi.

"Macam yang ko suka buat la.. Baca paper, baca internet, read between d lines then pergi la cari sumber tu dan investigate." Baby cerita. Sounds cool.

"Cool. Can I apply?"  Boleh la... nepotisme ke?

"Bab berahsia tu ko failed. Mulut ko terlapang sangat nanti" selamba Baby cakap.

Hmm..

Tapikan...
Orang yang baru kena provoke sikit, or orang tanya soalan yang a bit insensitive terus sentap tu kan..  boleh lepas ke?

Haha.



No comments: