Friday, March 14, 2014

Something Shweeetttts




I was showing off my green Fossil watch yesterday.
Anas: Jam baru ke?
Me: Ha'a adiah birthday.
Anas: Wahhh bestnya..
Me: Eh... I beli sendiri tapi, hadiahkan diri sendiri, tak de sapa pun nak kasi jam kaler hijau..
Anas: Tice  pun tak bagi hint nak apa... tak tau pun nak bagi apa hadiah kat tice..

Perghh...  tersentuh hati makcik tau... hehehe
Ni pulak cerita Ecah, yang pakai baju cekelat kat tepi tu..
Semalam saya minta tolong dia tempah kek.
"Macam mahal.." dia cakap.
"Tapi tice  yang nak makan.." saya jawab, muka tak bersalah.

Hari ini dia beritahu jumlah bayaran dan i took quite sometimes memunggah henbeg  cari duit.
It is pricey, but I am sure d kids would love it. It just that, I don't have much time to go to d bank lately. 

Me: Ambik je la duit ni dulu... bakinya nanti la Ecah kasi..
Ecah: Err... nanti tice  ada duit nak belanja tak?

Errr...
Rasanya ecah ni pemalu dan tak mungkin dia bergurau dengan tice  yang garang macam singa ni.
Ker... dia kesian sebab sengkek sangat saya mencari duit dalam henbeg instead of take out from d wallet.

Haishhh...

Whatever it is,  makcik terharu juga atas keprihatinannya..

It makes me smile whole day long.. :)

No comments: