Monday, March 31, 2014

SUDAH2LA TU..

1. Dah namanya tabloid, mestilah nak buat cerita sensasi. But then, for me bila quote d daughter saying something bad about d father... pardon my french.
Ko memang mengong kan?
Takde niat saya nak sebut nama surat kabo yang kurang etika tu. Whatever it is, I hope Capt. Zaharie's children wud be strong.

2. I had mixed feeling reading d verdict for Malaysian couple kat Sweden tu. Elokla saya reserved komen saya sebab rasanya bukan ada orang peduli pun. It just that, as a babysitter myself, d whole episode taught me lots too. Bukan omputeh ke yang buat peribahasa spare d rod spoil d child?

3. I heard d Chinaman, asked d ambassador to kneel as a sign of mintak maaf kekdahnya. Saya terai nak baca laporan penuh, tapi bila gugel x jumpa pun.  To be frank, saya kagum dengan petugas MAS yang sabar layan kerenah orang yang kurang sopan dan bingit macam tu. We understand ur lost, tapi kalau kurang memekik, bertempik, menuduh yang bukan2 mungkin kita boleh bersimpati.
If d report about kneeling is true, wowww! 

Da\hla x sopan, kesedaran sivik pun kurang.

While kneeling is a norm in ur culture, it is a BIG NO NO for Muslim la mengong.
I hope d reporter/editor who published d news will write about d culturally differences, unless have diorang pun no  civic minded too.
To d PRC ambassador in Malaysia, please play ur role here.

4. Ari tu saya dengar diumumkan BRIM.
Saya tak dapat BRIM. Saya tak setuju pemberian BRIM tu. Especially untuk budak sekolah. What for? Kan dah lama yuran sekolah dimansuhkan?
Pendapat lain elokla ditapis.

5. Despite I like Kak Wan, but I still think Kajang by-election tu sangat membazir dan yang paling menjengkelkan dalam seumur hidup  saya. Konarla tang mana pun, inilah wayang paling keji.

6. A fren sent gambo another friend sedang berdoa mohon dipermudahkan nak kahwin lagi. Macam kelako la juga.Tot diorang nak prank kawan tu.

When I learnt that lelaki dlm gambor tu yg sebarkan pic n doa nak kawen lagi tu... Whoaaaaa...

Rasanya 10 tahun dulu pun dia dah kesana kemari cerita nak berkahwin lagi.
Gigih pula tu pergi jumpa dengan rakan-rakan sekerja perempuan yang masih single ajak berkahwin.
Pelikness tu..

I have nothing against him. Kalau betul mampu, proceed je la. Cumanya kalau buka mulut, asyik bercakap hal yang sama, bertahun2 pula tu...
Sudah2la tu...

No comments: