Sunday, April 06, 2014

40 Love

ni istilah tennis rupanya.

Saya habis baca buku ni 2, 3 minggu yang lalu.
Been trying to write about it, tapi dengan banyaknya buku yang saya cuba habiskan, terus saya terlupa.

The truth is, saya suka buku ni.
Saya rasa watak2 dalam tu memang real.

Paling comel, sindiran d kids melalui lakonan yang dipersembahkan kepada ibu bapa mereka.
Gigih dia nak jual straw hahhahahhahah..
(quote akan diupdate)

Honestly, saya pun kurang  suka kalau berbual, dan kawan tu mula buka mulut promosi barang jualannya.
Come on... that is killing d friendships man..

Just like the 3 guests in 40  Love, yang rasa tertipu datang ke rumah kawan tu sebab nak main tennis tapi dipujuk suruh beli polisi pelaburan, I felt d same way too.
Once, I almost sign up an investment, which Jie described as, "Be firm!, kawan pun , tengok juga lah worth it or not".
Yep. Sebab kenkonon nak support bisness kawan, tapi lepas saya minta Atiqah (another friend ) kira, memang tak berbaloi pun.

I called my friend up, and that was d last time I heard from her.

Besides, they are others yang gigih nak berniaga kain, cadar, pinggan mangkuk, quran, buku, tudung, handbags grade AAA, product MLM, kosmetik dan ubat kurus.
HOW can I make them understand,

1. Saya beli kain kat Apple Cotton atau sewaktu bercuti kemana2 atau my 7 sisters bought it for me.
2. Saya beli cadar kat Ikea atau Sogo, bila ada sale.
3. Pinggan mangkuk saya dibeli sewaktu jualan gudang, Claytan, Mikasa, Arcopal, Luminarc atau melamin cap ayam pun kilang kat Teluk Intan tu.
4. Saya ada satu set quran dengan terjemahan, quran sewaktu belajar, quran sewaktu saya di Mekah dan juga quran yang dapat percuma, kenkonon hadiah nak mengerjakan haji dari Anas. Cukup la tu kot.
5. Buku saya dibeli sewaktu PBAKL, Big Bad Wolf Sale dan juga Jualan Gudang Karangkraf. Saya tak akan beli kalau tak ada diskaun gila2.
6. Errr.... saya tak kisah guna beg tiruan, kalau harganya seploh ringgit. More than that, saya rasa x berbaloi.
7. Kakak2 saya pun dealer tupperware, I m a holder of Avon card. U name it, misti kakak2 saya pun terlibat.
8. Saya x bermekap. Muka pecah pintu, taruk mekap sekati pun x kan mau jadi macam Che Ta.
9. Hehehe... saya pernah beli sebotol, tapi Baby kata x halal. Terus berkubur semangat.

So..
Please.
I M NOT INTERESTED

p/s u shud read this book. Awesome!

No comments: