Thursday, April 10, 2014

Buah hati semua orang

Adik beradik 5 orang, tapi bila hantar video, gambar anak jiran.
Pagi-pagi, hari cuti, ambil anak jiran. Tolong jaga ajak main, padahal ibunya pun bercuti juga.
Pergi shopping beli baju untuk dia juga.

Bertuah awak Kayla. Semua orang sayang.
Harap jangan diorang manjakan sangat macam adik bongsu, Izlan.

" weiiii mana ada kitorang manjakan dia mak andak, dia yang mengada sendirikk" Tun ( bukan nama sebenar) menafikan sampai herot2 mulut.

"Ha'a abah pun marah, sebab dia suruh abah mandikan. Abah dahla nak cepat. Manja sangat. Mak pun selalu marah dia, manja sangat.",  Ten, abang Tun yang juga nama samaran menambah.

Phewwww, kalau mereka sekeluarga duduk di Sweden, masakkkk.

"Abang!!! Angry Bird!!" Tun jerit. Ten pun pergi siasat. Mak Andak tanya, "korang ni dah kenapa?".
"Kita beli ye, Izlan suuukaaa Angry Bird, beli ye Mak Andak"

Untuk rekod, asal nampak Angry Bird semua nak beli untuk Izlan. Dulu la..
Sekarang giliran Kayla pula.
Gigih tu jaga adik pagi petang, upload gambar selalu, belikan macam2.

Generous giler.
Padahal dengan Mak Andak berkiraaa..
Dah kasi Candy, adake minta semula?

Bulan 5, ada ahli baru.
Adik Danish.
Harap baby girl juga.
Boleh jadi buah hati semua orang.

p/s Tun n Ten, bila kita nak holiday sama2?
Abang2 n kakak2 Kayla juga.

No comments: