Saturday, April 19, 2014

Do I know u like d back of my hand?

Perfectly-normal kot ri ni ajar besok dah lupa.
?.. atau bila keluar soklan masa exam, d kids tanya, "tice ada ajar ke?"

Kalau setakat buku hilang, lupa bawa tu biasa sangat.
Worst, kenkadang d kids buat2 saspens, "ada ke buku tu tice?"

kot nak kecik hati, mungkin sekarang saya makan prozac hari2 kot.
Betulke nama ubat tu?
Saya belasah je..

Tapi Isnin lepas ada cerita luarbiasa.
Pada saya luarbiasa la kan..

Mulai minggu ini ada jadual baru. Saya masuk mengajar kelas baru.
Semua pun kelas depan, naya sangatlah siapa yang dapat kelas lama saya.
(Honestly I do love all my 3D n 5D class).

Satu kelas tu saya ajar mereka tahun lepas.
"Dont u ever try to be funny with me", awal2 saya beritahu diorang.

"I know u like d back of my hand",saya cakap macamla konpiden sangat.
They also know me like d back of their hands too.. hahaha. When I asked them what crossed their minds when they know I'll teach thrm again, d answers ranging from, drama (lut cakap) to, "terukla kena buat kerja".
Memang I asked them to choose the negative sides. Saya x percaya puji-pujian.

It just that masa nak keluar kelas, I saw a book with familiar sticker.

Me: Napa buku ni ada lagi.. banyak kosong ke?
Makcik terkejut ok, buku latihan tahun lepas tu...
Saya check, tapi tinggal beberapa helai je kosong, kot la dia nak buat buku conteng..

The boy: x la ... saya buat rujukan..

Ermmmmmmm..
Whoshhhhh...
Huwaaaaa..

Makcik terharu ok #sambil kesat ayo mata#

No comments: