Monday, April 07, 2014

Hidup itu roda

Kadang di atas, kadang di bawah.
Malangnya, sangat mudah nak tengok pusingan hidup orang terdekat,
Melalui status fesbuk saja.

"Worn out", dia tulis panjang, tapi yang tu saja melekat di minda.
Saya ingat dia sentap sebab x dapat APC.. hahahhahhah..
Ramai yang komen suruh dia jumpa 'orang itu'.
Saya rasa betul dah tekaan saya.
Tapi saya tak komen la dalam fesbuk.

Bila terserempak, saya tepuk2 bahunya dan cakap jangan sedih.
Entah... apa2 kena mengena bahu dengan kesedihan saya pun tak pasti.

" tau! " dia tinggikan suara. Saya x kecil hati.
Sebab pagi ni ada kawan lain sampaikan saya adalah apa ntah..
Suffice to say, I was chosen to replace him.
Which upset him so much.

Waddehellyberry is this?
Mungkin sepatutnya saya berasa bersalah atau errrr guilty. TAK ADA BEZA.

The thing is, I did not feel anything.
Bermain wayang is never my  forte.
Kalau saya fikir benda tu A, saya akan cakap A, walau dengan siapa pun.
Belum pernah lagi saya berdrama ampu ampuan, kipas kipasan, just to show others how worthy I am.
Tu yang saya x dapat APC jugak., hahhahahahha.

Oleh kerana elemen wayang-wayangan itu tidak pernah  wujud, jadi setelah mengetahui duduk perkara, saya tak rasa perlu memohon maaf , dengan rayu-rayuan dan pujuk-pujukan, Itu dah buang tabiat namanya.

Whatever it is, in d end,
Sama ke nilai semua penghargaan dari manusia tu dengan kasih sayang?

Berbaloike dalam mengejar penghargaan dunia, kita gadaikan persahabatan dan kasih sayang.
For our ultimate goal n glory, we left  rakan-rakan yang telah bersama dalam susah dan senang.
Sebab nak melompat ke kem lain hahahhaha, yang lebih powerful, mungkin.

Nampak sangat saya masih dibelengu kenangan (fefeling puitis).

"Saya la ni jadi scapegoat", dia cakap.
"Nope, we always rally behind ur back" saya cakap jujur. We did.

"Like when people complained about xxxhhh we always remind them, you r not d only one to blame" saya cakap ngan serius.

" Bukan itu"  dia pusing dan tengok muka saya, " u really do not know, do u?", he asked.

Wait... dua orang menyampaikan cerita, xkan saya masih x cerah2 lagi.

"X perla, but there will b a lot of changes, especially for d of us", dia cakap dengan sopan. Tu yang macam mana sentap pun saya in d past, I could nevsr hate him. Saya memang cair sikit ngan orang yang sopan santun ni.

Besides,  hidup ni singkat sangat.
Cherish d moment.

Sekian.




No comments: