Thursday, April 24, 2014

Korang nak jadi apa sebenarnya?

Tak ini bukan citer d kids.
It all started pada satu hari yang saya dah lama tak jumpa dengan 3 orang kawan.
Cerita ini berlaku pada 3 hari yang berlainan.
Untuk dramatik, saya tukarkan nama dan setting citer ni. Saja...

Kawan pertama namanya Von Trapp. Dia baru pulang bercuti dari Bratislava. Dia bercerita tentang hal2 shopping. Saya beritahu dia, saya sedikit sibuk, jadi saya minta dia jangan berkecil hati kalau dia bercerita tapi saya tak angkat muka, dia okeyy je. 
Tak sampai 3 minit, dia dah masuk cerita bab febret , FOOD.
Von Trapp tau semua resepi n kekdah nak menyedapkan makanan. Ternganga2 pulak saya mendengarnya.
Besoknya dia bawa banyak makanan seperti yang diceritakan.
Saya rasa kalau dia kerja jual goreng pisang pun memang dia akan kaya. Dia berbakat, mulutnya pun manis dan mesra alam.
What stopping him, is beyond me.


Kawan kedua namanya Hauss. 
Ntah, saya gugel Austria, n keluar pula nama ni, sedap bunyinya. Dia pergi ke Wien, sangat lama. 
Tak tau la dia perasan ke tidak, bila dia lama tak balik, fes day dia balik, saya dan Von Trapp akan duduk berteleku pandang muka dia. Cettt! Macam budak tadika, Von Trapp tu la, saya ok bang! Hauss ikut mood, kenkadang dia x mau cakap, dia diam je, tu yang jadi kitaorang duduk pandang muka dia je tu. Kali ni saya nampak Hauss layan video clip keterkebal. Mood dia ok, saya tanya dia jawab, all about army. Passionate betul dia ni, terkebil2 saya dengar cerita dia, Pandai dia ni.
I think he will make a good fighter, kot dia tak rabunla..

Kawan yang ketiga namanya Schmid. Sebenarnya saya tak tau nak pronounce nama ni. Schmid tak pergi mana2 pun, it just our paths never cross  for a couple of day. Both were on the go. Satu hari, hari hujan, jadi masing2 tak boleh outdoor .
Saya nampak Schmid sedang membina menyiapkan lakaran (ni pun saya tukar). Lakarannya kemas dan cantik. Dia teliti orangnya.
Cantik siotttt.., saya cakap dalam hati, mana berani saya nak cakap kasar2 depan kawan2, ngan et je saya reserved my colourful vocab
Melampau sangat cantiknya. Baik hati Schmid ni, habis semua ilmu yang dia tau dia kongsikan. Dari A sampai Z
Kalaulah saya ni lelaki, balik rumah mesti saya dah buat sendiri. Tàpi...
Bab kerjatangan pompuan pun saya memang fail.
Like  Von Trapp, Schmid ni pun kot dia venture into bizz, mesti dah kaya raya juga.

Seeing all d three of them, sometimes saya rasa teringin nak tanya, what they want to be n what would make them happy.

Cehhhh... soklan over.



pics are from google

No comments: