Friday, April 18, 2014

Orchids!

Lepas buka cuti sekolah hari tu, saya terdengar our lady boss cakap2 dengan Abang Bro.
Saya tak tau kenapa diorang guna Abang Bro. Saya panggil cikgu je, in fact, saya adressed all male teachers as Cikgu.

Back to d story, I learnt later that they wanted to built an orchid house,
Ke namanya gazebo.
Mana2lah...

Rumah kayu dah dibina, tapi saya lupa nak ambil gambar.

Sehari dua ni, saya peratikan Abang Bro rajin bertukang. Kawan2 dan d kids pun rajin menolong.
Saya tolong tengok, dan tolong tanya.
Itu ini.

Diorang planned nak buat simen fero (gini ke spelling?)
Inilah bahan2 asasnya.

Dawai dan kadbod,
Renyah kerjanya.
Tak sabar nak tengok hasilnya nanti.

No comments: