Sunday, April 06, 2014

Plants love

Some people r crazily lucky (literal trans: bertuah giler) lavished with expensive gifts by friends n foes.
Eh foes?
A friend of mine uploading gambo henbeg Burberry dari kawannya, as a good luck gift.

Perghhh... tu baru hadiah good luck,
If someone give me Burberry, mau saya melompat bintang 7 hari 8 malam.

Seperti yang selalu saya ungkit dalam blog ni, hadiah yang terus menjadi kenang-kenangan, ialah sebungkus CocoaCrunch
Berjuta2 tahun yang lampau, di Convent Green Lane.

Tu secara x langsung saya nak cakap, I dont want any Burberry .

Baideway, saya sangat suka pokok delima yang Yatie kasi ni.

Ceritanya begini,

Sewaktu Yatie membeli rumah, mak dia semaikan 2 pokok delima. Satu hari mereka berdua muncul depan 12A. Dia cuma nak say hi, sebab baru tahu saya pun tinggal di kejiranan yang sama. Mak dia pun kasi pokok delima tu...

Dengan eksaited saya tanam kat tepi pagar, atas tanah. Yatie tanam dalam pasu. Pokok saya mati dengan jayanya.
Pokok Yatie berbuah lebat dan rimbun.
Saya sedih.

Tahun lepas Yatie semaikan pokok delima dan bila dah agak besar, she handed it to me. I tended it with tlc.
Oh... lupa, gigih saya beli pasu, manalah tau kalau-kalau pokok delima tu x gembira duduk atas tanah.

Yesterday I noticed  putik tu.
Heh...
Berputikla  impianku:)

No comments: