Monday, May 12, 2014

cerita orang Dewasa

1. A friend approached while I was having my brekkie n tell d gud news. Hilang selera nak habiskan kuih 3 ketuk n secawan teh panas. He brought mangoes. Yippee!
Tak tau kebaikan apakah yang pernah saya lakukan, tapi dia kasi  saya tapau bawa balik before sending d rest to others. Aminnn..

2. While eating d unripe mango, another friend came. We invited n he turned down. Aminnn... jimat mangga:).
Dia cakap takut sakit perut n started put on a role play... Jap... macam kenal..
Kawan yang lagi sorang cakap sama sebijik dan puji lakonan kawan tu... heh? Diorang berdua tu ketawa tak hengat.
Helehhhhhhh... dia x tengok my acting skills lagi. U 2 wait haa..

3. We juz knew Abang Bro was under d hill. Kesian..

4. Gigih saya tunggu mak balik mesjid sebab nak kasi tau one of my siblings dah selamat tiba d Vienna. Uda terus melompat berdiri blkg mak n kasi signal suh saya tutup mulut.. Nyampah... mana saya tau diorang nak rahsiakan dari mak. Cakapla awal2.

5. Pas tu ubah topik..... hahahhhahahha sedar2 mak saya buka ceramah saat kematian yang dia dengar kat mesjid. Saya duduk mendengar ngan gigih. Seram jugak. Saya langsung x jawab, partly sebab nak ambik hati mak sebab dan terbocor rahsia, mainly saya  raa gerun dengar azab ajal diambil.

6. Masih lagi misi ambil hati, I joined my mom menziarah jiran no8 yang kurang sihat. Glad coz her daughter, my bestfren masa sekolah (sekarang dah 4,5 thn kot x jumpa) ada balik. We talked to d makcik je coz my friend was quite busy.
Before long, thread dah masuk bab sembahyang dalam keadaan duduk.
Dengar ceramah lagi...

7. I excused myself at 6.15p.m. It will take 40mins to reach 12A, better I started d journey early so that I could reach home before Maghrib.

8. Hari masih terang bila sampai di rumah, jadi saya capai cangkul dan mula buang sikit rumput di belakang dapur. Angkat dan berniat nak sediakan makan malam.

9. Saya buka beg dan kopek mangga, terus makan. Tiba2 tingat orang yang buat role play mengajuk saya sakit perut,

Wehhh.. I thought we were friends..

10. I picked up d phone n rasa macam nak mengadu pada Jie.. pas terfikir...

Arent we grown up?



No comments: