Friday, May 16, 2014

Happy Teachers Day.

 1. Skang ada Sekolah Penyayang. Jadi inilah anak-anak angkat tahun ni. Selalu pada Hari Guru pelajar ponteng. Jadi semalam saya beritahu saya akan bawa kapkek dan boleh piknik. Nasi lemak bawa sendiri, tak sempat nak memasak.
Ohhh saya minta mereka kongsi duit untuk BELI HADIAH UNTUK 13 ORANG GURU yang mengajar mereka. 13 orang TAK termasuk saya. Told them saya takmo  hadiah, kasih sayang pun cukup.
Masa nak balik ada girls yang datang minta balik duit dia sebab dia tak dapat pun kapkek. 
Heh?
Hahhaha.. padahal selalu juga saya bawa kapkek  dan agihkan kepada pelajar sewaktu perhimpunan dan seingat saya memang TAK PERNAH sekali pun saya jual.
Baguss budi bahasa budak2 ni:)

2. "Kalau salah ticer jangan marah tau, Sampai pukul 12 saya mengarang malam tadi", dia cakap.
Hahhahahahha nak marah macam mana?
Kalau anak murid buat salah, means cikgu dialah yang x reti  mengajar.

Make short, in teaching, we met lots of students.
Yang macam kat #1 pun ramai.
Yang macam kat #3 lagi ramai.



Lupakan drama sentap-menyentap...

Fikirkan d kids yang selalu senangkan hati, sanggup berjaga malam sebab nak karang 'speech blessing' yang sampai sekarang saya tak tau maksudnya, sanggup dengar kata dan buat homework tanpa jemu, sanggup datang sekolah walaupun hari ini tak payah belajar pun dan sanggup kongsi makanan dengan kita.

To all these students who had been nothing but NiCe, awesome and adorable,
Thanks for making me d happiest teacher on earth.

I love you yang.. eternally:)

3 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Assalamualaikum.
Happy Teacher's Day utk you "Kengkawan".

Kengkawan said...

Thanx miss m

Kengkawan said...
This comment has been removed by the author.