Monday, May 05, 2014

larva cheesecake

One of my friends, ada bakeri. Isteri dia terer memasak.
Rajin juga saya membelinya.
Hari ini dia talipon tanya kenapa muka saya x nampak.
Kot ye pun, takat tak nampak muka tak pernah lagi orang talipon.
Must b samting...

"Meh la sini makan kek" dia cakap.
Berlari saya datang. Saya nak bayar, dan dengan sikap tamak haloba, instead of makan kek yang dia bagi, saya makan kek dia.

Sebab saya suka giler lava cheesecake.
"Makan je "dia cakap", saya tau diorang berdua, tak suka kek. 
Ada lagi sorang kat situ. Dia posa.

Dia kata dia bukan jual, kek tu dia beli khas untuk kawan2.
"Kawan2 tertentu je la", dia sambung.. sambil saya berhenti makan kek kat tapawer dia.
Nyesal pula saya tamak haloba. Ingat isteri dia yang buat kek tu..

But still, dalam nyesal tak nyesal tu, saya bawa kek ke meja sendiri, dan makan senyap2.
Perghhhhh.. rasa cheese yang lemak2 manis, coklat pekat dan kek yang gebu ditambah coklat cip tu...

Aishhhhhhhhhhhhhhhh... (syukurlah xder cctv)
Tak ada niat pun saya nak gantikan kek dia yang saya 'terambil' tadi..
Mungkin dia menyesal.
Hhahahahhaha
Harap2 tidak la...
P/s gambar x sempat ambik, tetiba tinggal serdak je..

No comments: