Sunday, May 18, 2014

Sembahyang merata-rata...

Khusyuk x?
Bole kosentret x knowing kiri kanan orang duk perati.

I am referring to this pic which went viral online
Harap-harap wanita ini benar khusyukla  n tabik untuk dia.
Sebab saya tak boleh betul... 

Sangat lama dulu saya pernah kena tunggu beg taim orang semayang.
Saya dah tulis pasal trip tu kat sini.

Flight 6 jam kot tak silap, haruslah masing2 berlumba nak solat jamak dulu.
Once diorang dah semayang, dah kena check in pulak.

Sebab gate belum buka n orang Mesia memang gigih beratur g Beijing, jadi dengan kadar berlari 100m pecut saya cari tempat nak solat.
Kat airport tu sah2 takder surau. 

Someone cadangkan g bilik breastfeeding, tapi ada orang tengah menyusukan baby saya pun agak malu nak bentang sejadah depan foreigner gitu.

Saya pun sprinted to Bilik Merokok. Okk kosong..
Baru je bentang sejadah, ada mamat Melayu agak urban masuk.
Perghh... masa tinggal few mins je...

me: where to? ( gigih spiking)..
Him: kl
Me : me too.. mind i pray here?
Him: nope. Go ahead.
Me: u'll be in AK..xxxxx too rite? 
Him: yup.. its ok.. 

Guess... tak taula berapa markah solat saya hari tu.
Dahla takut kena tinggal katebang, knowing that ada orang lain dalam bilik merokok tu yang might b tak selesa makes me tak selesa too.

Nope.. saya tak ambik nombor tipon mamat urban tu, and I didn't ask for his phone number either. Saya cuma rasa dia orang yang layak dipercayai sebab he travels light n nampak macam on business trip.

Masa bercakap dengannya memang saya pandang mukanya tepat2 sebab dalam Women Safety 101 ada dikatakan penjahat tidak akan menganiayai wanita yang telah melihat wajah mereka sebab nanti masa kawad cam mereka akan kantoi.
Not that it ever crossed my mind, mamat urban ni ada niat jahat pada pompuan mesken muka pecah pintu macam saya kat airport obersea pulak tu..

Afterall masa saya bagi salam akhir, saya nampak one of d pakcik in my trip dah lepak sebelah mamat urban tu. Pakcik tu cakap dia risau tengok saya berlari terkejar sensorang..

Mungkin dengan kehadiran pakcik tu, terus paras wajah mamat urban tu terdelete dari memori. Kalau terjumpa lagi mesti tak ingat.

Too bad.. saya tak macam kawan lelaki saya seorang tu..
Dia kalau cakap ngan pompuan memang tak pandang muka pompuan...
Tapi boleh ingat pulak kening pompuan tu berpantis ke tidak.

Ehhhh?
Terungkit pulak...

Back to d topic..
I wonder apa pompuan tu fikir bila sembahyang di mana2 sedangkan masjid di Malaysia sangat banyak, luas dan selesa.
Kat shopping complexes pun banyak surau.


#sigh#


No comments: