Saturday, June 21, 2014

antara hot choc n goggle

Smlm saya tingin nak minum hot choc. Tapi stok dah habis n since saya dah start bayar keter, so banyak benda saya fikir panjang.

Sambil memandang syiling, saya terfikirkan satu kenangan manis la jugak..

It was my second meet up with Jie. I was late coz d train was just unreliable back then. Ditambah pula saya pun lemah gemalai orangnya. Once alighted from d train, I literally sprinted to his car.

Kot dia marah2, sindir2 mungkin saya ada point nak argue, tapi Jie was being Jie. So cool n full of positive vibes. Told him I was thirsty so he took me to a fastfood joint.

Saya ordered hot choc n dashed to book a table. Penat wooo saya lari turun tren tadi, kenala duduk rehat.

Air lambat sangat, saya pergi semula ke kaunter.

"What took them so long?", saya tanya fefeling urban mistila spiking.
"Dunno. Tu dah siap satu" Jie, cakap sambil pointed to d cup.

Saya ambil dan terus minum. Jie stared in disbelief.

Me: Whatt???
Jie: That's mine. U cakap nak hot choc tadikan..
Me: Ayo apa ni?  
Jie: Orange juice. Yeah, u mentioned hot choc.
Me: Heh? Oh wow... ok it is safe to drink. See.. I m alive.

I know.. lawak budus.
How I wished saya boleh bertukar jadi cawan, so that x la malu sangat.

The fact that we keep in touch after that is still a miracle.

_________________________________2_________

Saya keluarkan beg lama tadi, dan jumpa goggle.

Ni perbualan years ago.

Et: Nak buat apapun goggle? Mahalll
Me: kita nak swimming.
Et: bukannya ko selalu swimming pun. Membazir je..
Me: xkan mahal sangat kot.. ala mampu je beli.
Et: x payahla beli, x guna karang. ko g pinjam kat Jie je. Dia mesti ada banyak.

Untuk rekod, saya takder keperluan nak pinjam goggle kat Jie, in fact saya tak pernah pinjam apa2 pun dari Jie waima pinjam stoking pun.

Sepanjang hidup saya, Et tak pernah sekali pun pinjam apa2 barang, ngan orang lain pun dia x suka meminjam rasanya. Idea dia suruh meminjam tu macam merepek sangat pada masa tu.

But then she was right on one thing.

WHAT D HELLYBERRY I NEED D GOGGLE FOR ANYWAY?
I OBVIOUSLY DON'T NEED HOT CHOC EITHER.

p/s there r so many things u can live without ye norizan adnan

No comments: