Monday, June 09, 2014

Arun n Nila

I would understand kot anak2 sedara tak berbual sebab sedang mengaji quran atau tengok ceramah agama kat tv. Ok fine, atau sibuk tengok Idola Kecil Ultra.

Tapi semalam bengkekkk  je tengok anak2 sedara.

Even though Mak Andak diorang bizi, tapi gigih pagi2 bakar pizza. Jauh tu drive balik, nak jumpa dengan Izlan, Zudin, Ya n Ecah.

Ya sebuk baca Mastika. Zudin n An ke sana sini naik motor. Ecah tak tau g mana, so terpaksalah sembang ngan Uda. Dah seminggu tak jumpa Uda, banyakla yang  nak disembangkan.

Tetiba Abang Ngah balik dengan Saffa, Kakak dan Daniel.
Pleasant surprised. 

Acho came back with load of delicious food. Lupa...
One of d Pakciks asked him to be his assistant, tu yang pakcik tu tapau tu. Kot tidak, kenduri sebelah rumah pun xdernya Acho bawa balik apa2.

While we had a good time talking about food, anak2 sedara bergelak ketawa melampau gembira.

Kitaorang panggil pun tak nak jawab.

Sungguh tidak disangka, mereka lebih memilih Arun dan Nila dari Mak Andak diorang..
Kalau tau.....


Sedih tau...
Saya dah lama cadangkan kat mak2 diorang suruh sekolahkan anaknya di Sekolah Ladang Emerald tapi diorang tak layan.
Now kan dah terbukti...
Budak2 ni memang minat filem Tamil dan faham pulak tu...

p/s gambar ihsan google. Saya tak tau tajuk cerita yang diorang tengok semalam


2 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Mak Andak dorang kena datang time "blackout", so dorang tak dpt nk tengok tv. hehehe..

Kengkawan said...

Patutnya gitula hahs