Monday, June 09, 2014

Semoga tercapai cita2 Zarina

I am referring to that Zarina.

The one who supposed to get married but JAIS raided d temple because she is a muslim, as stated in her IC.

JAIS was just doing their job.
Honestly, saya kesian sangat padanya, umur 32 baru bertemu jodoh. Kena halang pula tu. Just imagine malunya pada tetamu semua.
When she said she had practise Hindus all her life, saya lagi kesian.

Dia cuma mangsa keadaan.
Tanggungjawab ayah nak jaga agama anak2. Mana ayah dia?
Kalau ayah xder, mana jenjiran yang muslim.
Kot jenjiran semua x perasan she is SUPPOSED to be a muslim, what about d teachers who had access to all her documents back then.

Make short, benda ni bukan berlaku sehari.
Make short juga, d blame shud be put on d father. Hope all muslim fathers could be man enough, so to speak.

Citer2 rentetan selepas itu (like d Pendaftaran said she never applied n d father denied he was Hindu) saya kurang yakin.
Unless kot ada wanita yang sebayanya yang mengaku dia pernah mengaji kat kelas KAFA sama2 baru saya percaya.

We both know government agencies work on form-basis.
Borang x komplit depa tak mau proses, jadi dia akan cakap tiada permohonan diterima, macam pengalaman saya nak buat salinan surat nikah my mom kat Pejabat Agama Teluk Intan dulu. Sampai sekarang saya tak lupa.
As for d father, seriously?

Tentu saja ini pendapat saya.
Orang lain mungkin lain.

Saya tak boleh hadam betul kot orang menyalahkan Zarina dan JAIS, hujung2 dia salahkan JAKIM pulak..

Selangor tu besar, Malaysia lagi besar, why not start with ourselves.
Marilah ambil tahu hal kariah masing2.
Kalau daif kita bantu, talk n be nice to them.
Jangan nak berbaik masa nak tumpang parking dua bijik keter depan umah jiran tu je atau sebab nak mintak password wifi dia.

Tolong jangan sebok nak tazkirah orang suruh sedekah kat masjid n suruh buat majlis baca yassin kat umah dia. Heh?

Jangan gigih sangat nak mengharamkan semua benda. KFC haram, Mekdi haram, Kedberi  haram haishhhh JAKIM pun ada yang dihamjadah juga.
Ko sorang je yang masuk syurga kan?

Kot perangai cenggitu, patutla Zarina pun x minat nak jadi muslim.


No comments: