Wednesday, June 25, 2014

foodie family

I've been telling my mom, saya stress for d past few days.
This morning she woke me up, n prepared roti canai for brekkie.
With a cup of coffee, in HER favourite mug.
Shweeetss..

While driving south, fikiran saya melayang macam layang terputus talinya.
Dont ask me how, saya pun x tau camner saya boleh terkeluar kat exit Bukit Raja.

I called Nik, n had lunch at Bukit Naga.

The thing is, when I arrived d house was empty.
Nik hantar Zudin ke sekolah.
Saya greeted  Pak Anjang, yang kebeyilsn ada di depan rumahnya, masuk rumah n
Helped myself with sumptious lunch.

Nik dah masak assam pedas ikan kembung, sayur pak choyy goreng, ikan terubuk bakar n air asam. Saya nak makan sikig je  tapi bila Izlan balik, terus saya tertambah sepinggan lagi.

Tak...
Izlan x makan. Saya makan sensorang.

But then, makanan tambah sedap kalau free disediakan dengan kasih sayang.
Lap U!


No comments: